Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Pihla Viitala… Aleksi Salmenperän ohjaama Tyhjiö on täynnä Suomen suosituimpia näyttelijöitä. Samalla se on erittäin virkistävä ja hiukan vinksahtanut poikkeus kotimaisessa elokuvatarjonnassa.

Eero (Korpela) ja Pihla (Birn) ovat olleet yhdessä viisi vuotta. Sinä aikana kirjailijana työskentelevä Eero ei ole onnistunut kirjoittamaan mitään julkaisukelpoista, mutta Pihlan näyttelijänura taas on ollut hillittömässä nosteessa. Eero on ahdistunut, ruoskii itseään ja kokee itsensä täysin epäonnistuneeksi taiteilijana ja ihmisenä.

Molemmat haluavat tehdä kaikkensa uriensa eteen ja kun tilanne alkaa pahasti näyttää parisuhteen näkökulmasta umpikujalta, Eero ja Pihla päätyvät tahoillaan Inariin ja Berliiniin, Havannaan ja Hollywoodiin. Tapahtumat kuljettavat heitä tavallisten, traagisten ja onnekkaidenkin sattumusten kautta vuoroin erilleen toisistaan ja kohti toisiaan.

Tyhjiö on mielenkiintoinen tapaus myös tekotavaltaan. Ilman Elokuvasäätiön tuotantotukea se on tehty lähes kokonaan talkootyönä ja kuvattu pitkällä aikavälillä. Se on myös suurimmaksi osaksi mustavalkoinen, jotta eri aikoina kuvatut kohtaukset näyttäisivät yhtenäisemmiltä.

Tekijöiden sitoutuminen projektiin näkyy: lopputulos on riemukas ja tinkimätön, ironinen ja lämmin kuvaus siitä, miten itsekeskeisiä, vittumaisia, hyvää tarkoittavia ja pikkumaisia ihmiset voivat olla.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 28.9.2018
Genre: Draama, komedia
Ohjaus: Aleksi Salmenperä
Pääosassa: Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman
Maa: Suomi