Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevassa kauppakeskus Itiksessä on avautunut tänään perjantaina 30.11 Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatterisali. Samalla avautui uusi Finnkino Itis. Torstaina penkit lämmiteltiin jo kutsuvierastilaisuudella.

Uudessa leffateatterissa on yhdeksän salia, joista IMAX-salinlisäksi kuusi on tavallisia ja kaksi on Luxe-saleja kallistettavilla nahkaistuimilla ja suurella jalkatilalla. Kaikkiaan teatterissa on noin 1 000 paikkaa, joista IMAX-salissa on 323 paikkaa.

IMAX-salin kangas on kaareva, reilut 25 metriä leveä ja yli 13 metriä korkea. Siihen elokuva heijastetaan 4k-tarkkuuksisella laserprojektorilla. Äänentoistojärjestelmä puolestaan on 12-kanavainen. Suuren kokonsa vuoksi tekniikka ei ole mahtunut aikaisempiin Finnkinon saleihin. Elokuvat kuvataan IMAX-kalustolla.

Samalla avattiin myös uusi ravintola-alue, jossa sijaitsevat Vapiano, BangCook, Salaattiasema, Oscar’s Bar, Fafa’s, The Lucky Bastard, Taco Bell, Hanko Sushi ja Arnold’s. Tulossa on Itiksen markkinointipäällikkö Homénin mukaan myös vastapäisen ravintolamaailman uudistus.

www.finnkino.fi/itis

www.imax.com