Huawei julkaisi perjantaina Puolassa P Smart 2019 -puhelimen. Se muistuttaa ominaisuuksiltaan osin Mate 20 Lite -mallia ja on hinnaltaan keskikastia. Puhelimessa on 6,21 tuuman näyttö, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasoon 2340 x 1080 pikselin resoluutiolla. Se on lovellinen, mutta lovi on pieni pisaran mallinen ja sisältää etukameran.

Järjestelmäpiiri on Kirin 710. Sen kaverina on kolme gigatavua ram-muistina ja tallennustilaa löytyy 64 gigatavun verran. Jos kaipaa lisätilaa, sitä saa muistikortilla enimmillään 512 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie, jonka päällä on EMUI 9.0 -käyttöliittymä.

Takana on 13 ja kahden megapikselin kamerat. Edessä puolestaan on kahdeksan megapikselin kennolla varustettu kamera. Tunnistautumista varten on sormenjälkilukija. Lisäksi puhelin tukee nfc:tä, joka soveltuu lähimaksamiseen. Vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on myös. Akku on kapasiteetiltaan 3400 milliampeerituntia ja latausliitäntänä on jo vähän ikääntynyt micro-usb. Puhelin tukee pikalatausta.

Hinta on Suomessa 249 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta sekä sininen liukuväri Aurora Blue.

www.huawei.com