Xiaomi esitteli Kiinassa uuden edullisen hintaluokan Mi Play -puhelimen. Täkäläiseksi rahaksi käännettynä puhelin maksaa Kiinassa vain 140 euroa, mihin nähden siinä on mukavasti tehoa ja muita ominaisuuksia.

Mi Playssä on Gorilla-lasi edessä ja takana. Näyttö on varustettu lovella ja se on kooltaan 5,84 tuumaa. Näytön kuvasuhde on 19:9 ja resoluutio 2 280 x 1 080 pikseliä. Takana on myös sormenjälkilukija. Sim-korttipaikkoja on kaksi, joista toinen toimii myös muistikorttipaikkana. Kuulokeliitäntää ei ole.

Uusi Mediatekin Helio P35-järjestelmäpiiri on valmistettu 12 nanometrin tuotantoprosessilla. Siinä on kahdeksan ydintä enimmillään 2,3 gigahertin kellotaajuudella. Suorituskyvyn luvataan peittoavan hieman kalliimman hintaluokan puhelimien Qualcomm Snapdragon 625 -piirin. Esitellyssä mallissa oli neljän gigatavun ram-muisti ja 64 gigatavun sisäinen tallennustila, jotka ovat niin ikään enemmän kuin halpispuhelimissa yleensä.

Takana on kaksoiskamera, jonka pääkamerassa on 12 megapikselin kenno ja syvyystietoa tallentavassa kakkoskamerassa kaksi megapikseliä. Edessä puolessa on kahdeksa megapikselin selfiekamera. Niiden apurina on tekoäly. Akulla on kapasiteettia 3 000 milliampeerituntia. Se ladataan micro-usb-liitännän välityksellä, ja latausteho on 10 wattia.

Mi Playn värivaihtoehdoista kultainen ja sininen ovat liukuvärejä, musta taas yksivärinen. Suomeen saapumisesta tai hinnoista näillä leveysasteilla ei ole toistaiseksi tietoa.

www.mi.com