LG on esitellyt CES 2019 -tapahtumassa uuden HomeBrew-olutkoneen. Se valmistaa mallasjuomaa kapseleista samaan tapaan kuin monet espressokoneet.

Yhtä olutpanosta varten laitteeseen asetetaan kolme kapselia, jotka sisältävät esimerkiksi hiivaa ja maltaita. Laite huolehtii tekoälyn voimin käymisolosuhteista kuten lämpötilasta, joten valmistus on perinteisiä kotimenetelmiä kontrolloidumpaa. Laitteessa on myös wifi-yhteys, ja mobiilisovellus toimii apurina.

Aivan heti janoaan ei saa sammutettua, sillä oluen valmistus kestää kahdesta kolmeen viikkoa. Kerralla valmista olutta syntyy viisi litraa. Alkuvaiheessa saatavilla ovat seuraavat oluttyypit: American IPA, American Pale Ale, English Stout, Belgian Witbier ja Czech Pilsner.

HomeBrewissä on hana, josta olut valutetaan kylmänä tuoppiin. Puhdistuksesta ei tarvitse huolehtia, sillä se tapahtuu automaattisesti kuumalla vedellä.

Hinta- ja saatavuustiedot ovat vielä auki. Toistaiseksi ei myöskään tiedetä, saapuuko laite Suomeen.

www.lg.com/fi