Trusted Reviews on listannut kuusi tärkeintä älypuhelintrendiä, joiden voidaan ennustaa olevan tärkeitä vuonna 2019. Useimmat niistä ovat ominaisuuksia, joita nähtiin jo muutamissa vuoden 2018 älypuhelimissa, mutta jotka oletettavasti yleistyvät.

Ensimmäinen silmälläpidettävä trendi on 5G, joka mahdollistaa entistä nopeammat latausnopeudet. Qualcomm on julkistanut uuden Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin, joka sisältää myös 5G-modeemin. OnePlus on jo ilmoittanut tuovansa markkinoille 5G-puhelimen ja Motorola esitteli jo kesällä 5G-kuoren puhelimeensa. Suomessakin on viime aikoina pystytetty ensimmäiset 5G-verkot, vaikka päätelaitteiden saatavuus on olematonta.

Toinen trendi on nopea pikalataus, jonka Android-puhelimien valmistajat ovat ottaneet käyttöön huomattavasti Applea halukkaammin. Esimerkkinä artikkelissa mainitaan Huawein Mate 20 Pro, jonka akku täyttyy noin tunnissa 40 watin pikalatauksella. Niinpä Trusted Reviews kaipaa, että pikalataus yleistyisi myös Apple-laitteissa.

Kolmas odotettavissa oleva trendi on näyttöön integroitu sormenjälkilukija. Vuonna 2018 nähtiin jo useita malleja, kuten OnePlus 6T ja Huawei Mate 20 Pro. Trusted Reviews odottaa myös, että ominaisuus kehittyy, sillä tällä hetkellä se on melko hidas ja vaatii voimakasta painallusta. Qualcommin Snapdragon 855 -huippupiiri tukee kyseistä ominaisuutta, joten sen voi olettaa yleistyvän tänä vuonna.

Neljäntenä voidaan odottaa huomaamattomasti piilotettua näyttölovea. Leveän loven sijaan on markkinoille tullut pisaranmuotoisella lovella tai piilotettavalla kameralla varustettuja puhelimia. Samsungilta ja Huaweilta ilmestyi joulun alla myös näytössä olevalla kamerareiällä varustetut puhelimet.

Viidentenä hdr-näytöt ovat tulossa aiempaa halvempiin puhelimiin. Esimerkiksi Nokialta on ilmestynyt keskihintaluokkaan 7.1- ja 8.1-mallit, joissa on hdr-näyttö.

Kuudentena ja viimeisenä trendinä mainittakoon erityiset hämäräkuvaustilat, jollaisia on nähty esimerkiksi Googlen Pixel 3:ssa ja OnePlus 6T:ssä. Niissä kamera yhdistelee useampia ruutuja ja valotuksia yhdeksi, jolloin on mahdollista saada kirkkaampia ja yksityiskohtaisempia kuvia entistä pimeämmässä.

Trusted Reviewsin artikkeli löytyy täältä.