Hongkongilaiselta Blackview’ltä on tulossa huhtikuun alussa kauppoihin Max 1 -puhelin. Erikoisena ominaisuutena siinä on pienikokoinen laserprojektori, jolla voi heijastaa näytön sisällön edessä olevalle pinnalle.

Projektorikuvan tarkkuus on 720p-tasoa ja kuvakooksi luvataan etäisyydestä riippuen viidestä sataan tuumaa, tosin kovin kirkasta kuvaa ei voi odottaa pidemmillä etäisyyksillä. Joka tapauksessa sillä voi periaatteessa katsoa vaikkapa kuvia, videoita tai powerpoint-esitelmiä seinältä.

Puhelimessa on FullHD+-tasoon yltävä Samsungin valmistama amoled-näyttö, jolla on kokoa 6,01 tuumaa. Sen kuvasuhde on 18:9. Takaa ja edestä löytyy 16 megapikselin kamera. Takakameran apuna on myös 0,3 megapikselin kakkoskamera. Puhelin tukee FullHD-tasoista videokuvausta. Puhelimen takana on myös sormenjälkitunnistin.

Järjestelmäpiirinä on Mediatekin Helio P23, joka on suunniteltu keskihintaluokan puhelimiin. Siinä on käytetty Qualcommin Snapdragon 625-piirin tavoin kahdeksaa Cortex-A53-ydintä. Sen kaverina on kuusi gigatavua ram-käyttömuistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Jos kaipaa lisätilaa vaikkapa katseltavia videoita varten, puhelimessa on enintään 128 gigatavun microsd-korttipaikka.

Akulla on kapasiteettia varsin mukavat 4 250 milliampeerituntia ja lataus tapahtuu usb-c-liitännällä. Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy myös. Käyttöjärjestelmä on jo aavistuksen iäkäs, toisiksi uusin Android 8.1. Se on tarjolla muun muassa suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Puhelin on Suomessa ennakkomyynnissä ainakin E-Villessä. Siellä sen hinta on Suomi-varastolta tilattuna 629,95 euroa.

www.blackview.hk