Koonnut: Heikki Kivelä


Sound Meter
Abc Apps

Raa’an arvion äänenvoimakkuudesta voi kertoa myös taskussa oleva älypuhelin. Sound Meter on yksinkertainen vaihtoehto äänenpaineen mittaamiseen desibeleinä. Sovelluksen avulla voi tarkkailla esimerkiksi ympäristöäänien voimakkuutta mutta myös tutustua oman äänentoistojärjestelmän suorituskykyyn. Sovellus kertoo informatiivisesti muun muassa äänenpaineen minimin, keskiarvon ja maksimin.

Lisätiedot: Google Play >>


Spectroid
Carl Reinke

Mitä taajuuskaistalla tapahtuu? Spectroid on reaaliaikainen spektrianalysaattori, joka ilmoittaa toimivansa laajalla kaistalla. Sovelluksen avulla voi saada tärkeää tietoa esimerkiksi siitä, jos taajuuskaistalla on jokin tarpeeton korostuma tai vaimenema. Toimii myös (matkapuhelimen mikrofonin rajoissa) myös toistokaistan äärilaitojen tarkasteluun.

Lisätiedot: Google Play >>


Frequency Sound Generator
LuxDeLux

Miltä kuulostaa tietty, tarkka taajuus? Sen voit saada selville Frequency Sound Generatorin avulla. Sovelluksella voi myös tarkistaa vaikkapa sen, kuinka alas äänentoistojärjestelmän bassotoisto ulottuu tai kuinka korkealle oma kuulo vielä toimii. Hertsilukema ja aaltomuoto ovat molemmat muokattavissa. Lisäksi sovellus toimii myös instrumentin virittimenä!

Lisätiedot: Google Play >>