Canon on esitellyt uuden aloittelijoille suunnatun EOS 250D -järjestelmäkameran, joka saapuu myyntiin huhtikuun lopussa. Siinä on kosketusnäyttö. Kenno on aps-c-kokoinen ja tarkkuudeltaan 24,1 megapikseliä. Videon kuvaaminen onnistuu 4k-laadulla. Kamerassa on Canonin uusin DIGIC 8 -kuvaprosessori. Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennuksen valmistaja lupaa olevan erittäin nopea ja reagoiva.

Käyttöliittymän suunnittelussa on ajateltu aloittelijoita, sillä näyttö antaa vinkkejä ja opastusta kuvaajalle. Kamerassa on myös tehosteita ja suotimia, joita voi käyttää kuvaa ottaessaan tai lisätä jälkeenpäin. Halutessaan voi käyttää näytön ohella optista etsintä.

Kuvat ja videot saa siirrettyä älylaitteisiin bluetoothilla tai wi-fi-yhteydellä sekä Canon Camera Connect -sovelluksella, joka on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Halutessaan sovelluksella voi hallita kameraa myös etänä ja siirtää kuvat heti kuvaamisen jälkeen puhelimeen.

Kamera tulee saataville seuraavina vaihtoehtoina:
Canon EOS 250D -runko: 580 euroa
Canon EOS 250D -runko, musta + EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM -objektiivi, 650 euroa
Canon EOS 250D -runko, valkoinen/hopea + EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM -objektiivi, 680 euroa

www.canon.fi