Ruotsalainen Dirac on esitellyt autoon tarkoitetun version Dirac Live -huonekorjausjärjestelmästä. Teknologia saapuu autoihin yhteistyössä miniDSP:n kanssa, jonka C-DSP 8×12 DL -prosessori on ensimmäinen Dirac Livellä varustettu signaaliprosessori. Sen kehittämisessä on käytetty hyväksi kokemusta auton äänioptimoinnin kehittämisessä Bentleyn, Rolls Roycen, BMW:n ja Volvon kanssa.

Dirac Live hienosäätää kaiuttimen taajuus- ja impulssivasteen tilan mukaan. Auto on tilana akustisesti hankala, sillä siinä on paljon heijastavia materiaaleja ja kaiuttimien sijoittelu ei ole aina paras mahdollinen. Se voi huonontaa stereokuvaa ja aiheuttaa kumisevaa bassoa.

MiniDSP C-DSP:ssä on parametrinen taajuuskorjain, kompressori, mahdollisuus säätää viivettä, matriisimikseri ja enimmillään 48 desibelin jakojyrkkyyteen kykenevä jakosäädin. RCA-lähtöjä löytyy 12 kappaletta ja Dirac Live -kanavia kahdeksan kappaletta. Järjestelmä tukee monikanavaista ja surround-asennuksia subbarilla varustettuna. Laitteessa on kuusi kappaletta differentiaalista linjatasoista ja kuusi kaiutintasoista sisääntuloa sekä optiset ja koaksiaaliset digisisääntulot.

live.dirac.com

www.minidsp.com