Sennheiser on tuomassa kolmiulotteisen Ambeo-äänentoistojärjestelmänsä autoihin. Yhtiö lupaa sen tarjoavan immersiivistä ääntä jokaiselle matkustajalle.

Ensi vuonna Ambeo-äänentoistoa on luvassa luksusautomerkki Karma Automotiven vuoden 2020 mallissa Karma Revero GT. Sen hienosäädön kimpussa on työskennelty kahden vuoden ajan. Kyseessä on monikanavainen järjestelmä, jossa myös etumatkustajien niskatukiin on sijoitettu etukaiuttimet takamatkustajille. Bassontoistosta pitää huolen subbari.

Järjestelmä lupaa miksaavansa kaksikanavaisen äänen immersiiviseksi kokemukseksi. Toistolähteitä ja äänenvoimakkuutta ja muita ääniasetuksia hallitaan graafisen käyttöliittymän kautta, jonka kautta ajaja ja matkustajat voivat mukauttaa äänen mielensä mukaiseksi.

Auton kummallakin puolella on myös mikrofonit puheluiden puhumista varten. Niissä on kiinnitetty huomiota tuulen, auton moottorin ja renkaiden aiheuttaman melun ehkäisemiseen. Muiden matkustajien luvataan pystyvän jatkamaan musiikin kuuntelua tai elokuvan katsomista puhelun aikana häiriintymättä.

en-us.sennheiser.com