Raksapuhelimistaan tunnettu Cat on julkaissut uuden Cat S52 -puhelimen. Se on valmistajan muiden puhelimien tapaan suunniteltu kestämään kovaakin käsittelyä.

Puhelimen rakenne on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis. Se kestää myös MIL-STD-810G-standardin mukaisesti lämpöshokkeja 30 pakkasasteesta +65 asteeseen, korkeaa ja matalaa painetta, tärinää ja pudotuksen betonilattialle 1,5 metristä.

5,65 tuuman IPS LCD -näyttö yltää 1 440 x 720 pikselin tarkkuuteen ja sen kuvasuhde on 18:9. Näytön suojana on Gorilla Glass 6 -panssarilasi sekä hieman koholla olevat etureunat. Puhelimen kehikko on alumiinia ja takapinta TPU-muovia. S52 on nyt aikaisempaa ohuempi, 9,69 millimetriä.

Takaa löytyy 12 megapikselin kamera, jossa on kohtuullisen valovoimainen f/1,8-aukkosuhde. Sen kaverina on sormenjälkilukija. Edessä taas on kahdeksan megapikselin kamera. Akku on kapasiteetiltaan 3 100 milliampeerituntia, ja sen lataaminen tapahtuu USB-C-liitännän välityksellä. Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy myös.

Sisuksissa on keskiluokan MediaTek Helio P35 -piiri, joka vastaa ominaisuuksiltaan melko pitkälti Qualcommin 600-sarjaa. RAM-käyttömuistia löytyy 4 gigatavun verran ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua. Halutessaan lisätilaa saa microSD-muistikortilla. Käyttöjärjestelmäversiona on julkaisuvaiheessa reilun vuoden vanha Android 9 Pie.

Uutuus saapuu myyntiin marraskuussa. Ennakkotilaus on jo käynnissä DNA:n kautta 529 euron hintaan.

www.catphones.com