Huaweilta saapuu Suomessa myyntiin uusi Nova 5T -älypuhelin. Käytännössä puhelin on teknisiltä ominaisuuksiltaan vastaava puhelin kuin viime keväänä ilmestynyt sisarbrändin Honor 20. Eroa on ainoastaan ulkonäössä, joista etenkin purppura värivaihtoehto on viimeistelyltään tavallisesta poikkeava.

Puhelimessa on 6,26 tuuman näyttö, joka yltää Full HD+ -tarkkuuteen. Etukamera sijaitsee näyttöreiässä ja siinä on selfie-kameraksi varsin mukava 32 megapikselin kenno. Takana on tuttuun tapaan neljä kameraa, joista pääkamerassa on Sonyn 48 megapikselin IMX586 -kenno sekä f/1,8-aukko. Kakkoskamerana on ultralaajakulma 16 megapikselin kennolla ja 117 asteen näkökentällä. Kolmantena on 2 megapikselin syvyyssensori ja 2 megapikselin makrokamera.

Järjestelmäpiirinä on Huawein vuoden vanha lippulaivamallin Kirin 980 -järjestelmäpiiri. RAM-käyttömuistia löytyy mukavat 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavun verran. Akku on kapasiteetiltaan 3 750 milliampeerituntia ja lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta 22,5 watin pikalatauksella. Sormenjälkikin on sijoitettu Honor 20:n tapaan persoonallisesti virtanäppäimen yhteyteen puhelimen kylkeen.

Hinta Suomessa ei ole vielä varmistunut, mutta Honor 20 -mallin 399 euron hinta antanee osviittaa. Värivaihtoehdot ovat musta, purppura ja smaragdinsininen.

consumer.huawei.com