Luxman on esitellyt uuden putkitoimisen CL-1000-esivahvistimen. Se on valmistajan uusi lippulaivamalli ja vuonna 1975 esitellyn C-1000:n perillinen. Uutta on muun muassa LECUTA-voimakkuudensäädin, nanokristalliytimellä varustettu muuntaja ja Luxmanin valmistamat kondensaattorit.

Luxman American johtaja Jeff Sigmund on luonnehtinut, että uutuusmalliin on kiteytetty kaikki, mitä yhtiö tietää putkitekniikasta. Sitä voi käyttää muun muassa valmistajan MQ-300-putkipäätteen kanssa. Putkina on kuusi JJ Electronicin E88CC:tä, jotka on valittu niiden vähäisen häiriön, mukaansatempaavan dynamiikan ja yksityiskohtaisen keskialueen vuoksi. Etu- ja pääteasteen välissä on käytetty MQ-300:sta tuttuja kondensaattoreita.

LECUTA-voimakkuudensäätimessä on kiinnitetty erityishuomiota siihen, että kanavatasapaino säilyy ja särö on mahdollisimman vähäinen pienilläkin äänenvoimakkuuksilla. Se on 34-pykäläinen ja hallitsee signaalitien ulkopuolella sijaitsevia releitä. Valmistaja on kiinnittänyt huomiota myös muuntajiin, joilla voi olla suuri merkitys putkivahvistimen äänenlaatuun. CL-1000 demagnetoi muuntajien ytimet aina käynnistettäessä, mutta halutessaan sen voi tehdä myös itse kytkimestä.

Vahvistimessa on MM/MC-sisääntulot audiofiilitasoisella phono-etuvahvistimella. Takapaneelin kytkimillä pystyy räätälöimään impedanssin ja kapasitanssin kullekin äänirasialle sopivaksi.

Kotelossa on myös pyritty ulkoisten värähtelyjen eliminointiin. Etupaneeli on kolminkertaista alumiinia ja rakenne on muutenkin jäykkä. Sivut taas ovat pähkinäpuuta ruusupuuviimeistelyllä. Pohjassa on suurikokoiset eristävät jalat ja sisällä on kumiset tärinänvaimentimet eristämässä piirilevyt rungosta.

www.lux­man.com

www.hi­fi­ta­lo.fi