Xiaomi on julkistamassa 14. marraskuuta Puolassa uuden Mi Note 10 -älypuhelimen. Tämänhetkisten arveluiden mukaan ainakin jotakuinkin vastaava puhelinmalli olisi ilmestymässä Kiinassa 5. marraskuuta Mi CC9 Pro -nimellä.

Takana on jo aiemmin vahvistetun tiedon mukaan viisi kameraa, joista pääkamerassa on peräti 108 megapikselin kenno ja f/1,7-aukkosuhde. Sen lisäksi on viisinkertaisen telekamera, joka sisältää viisinkertaisen optisen zoomin ja 10-kertaisen häviöttömän zoomin, jossa kuva koostuu useamman kameran datasta. Kolmas kamera on 12 megapikselin muotokuvakamera. Neljännessä kamerassa on 20 megapikselin kenno ja ultralaajakulmainen 117 asteen linssi. Viidentenä on vielä makrokamera.

Kiinalaisen TENAA-viranomaisen tiedoissa jo osin vuotaneessa CC9 Prossa on tämänhetkisten tietojen mukaan Qualcommin ylemmän keskiluokan Snapdragon 730G -järjestelmäpiiri, 6–12 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 64–256 gigatavun tallennusmuisti, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, käytetäänkö Mi Note 10:ssä samaa piiriä.

Akku olisi puolestaan harvinaisen järeä 5 170 milliampeeritunnin kapasiteetillaan. Sen lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta 30 watin pikalatauksella. Näyttönä olisi 6,47 tuuman OLED-paneeli kaartuvilla reunoilla ja pisaralovella 32 megapikselin etukameraa varten. Sen kuvasuhde olisi 19,5:9 ja resoluutio 2 340 x 1 080 pikseliä. Näytössä sijaitsee myös sormenjälkilukija.

Tällä hetkellä ei ole varmuutta, saapuuko puhelin Euroopan julkaisunsa myötä myös Suomeen. Lisätietoja saataneen parin viikon kuluttua.

www.mi.com