Google on ilmeisen tosissaan rantautumassa älykellomarkkinoille. Nyt hakukonejätti on ostanut aktiivisuusrannekkeistaan tunnetun Fitbitin. Kauppahinnaksi on kerrottu 2,1 miljardia dollaria. Aiemmin tänä vuonna Google hankki jo Fossilin älykelloteknologioita 40 miljoonan dollarin arvosta.

Google kertoo panostavansa Wear OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen, sillä Fitbit tuo mukanaan siihen tarvittavan käyttäjäkunnan. Fitbit on ilmoittanut myyneensä 100 miljoonaa laitetta ja palvelevansa 28 miljoonaa aktiivista käyttäjää, joten käyttäjäkuntaa on sitä kautta tarjolla.

Fitbitillä on viime vuosina ollut vaikeuksia pärjätä esimerkiksi Applelle älykellomarkkinoilla, mutta Google voi resursseineen auttaa siinä eteenpäin. Tietosuojastaan huolestuneille Fitbit vakuuttaa, että yhtiön keräämiä tietoja ei käytetä hyödynnetä mainosten kohdentamisessa.

Kauppa vaatii vielä muun muassa Fitbitin yhtiökokouksen ja kilpailuviranomaisen hyväksynnän toteutuakseen.