Honor tuo tässä kuussa Suomeen uuden Honor 9X-älypuhelimen. Hinta on puristettu ominaisuuksiin nähden alas, sillä malli maksaa 249 euroa. Samanniminen puhelin esiteltiin jo heinäkuussa kotimarkkinoillaan Kiinassa, mutta ominaisuuksissa on eroja.

Hintaluokassaan erityisesti kamerapuoleen on panostettu, sillä takana on 48 megapikselin kennolla ja f/1,8-aukkosuhteella varustettu pääkamera, 120 asteen ultralaajakulmakamera kahdeksan megapikselin kennolla ja lisäksi vielä kahden megapikselin syvyyskenno. Takaseinämässä on kameroiden lisäksi sormenjälkilukija.

Puhelimessa on myös varsin kookas 6,59 tuuman IPS-LCD -näyttö, jonka kuvasuhde on 19,5:9 ja resoluutio 2 340 × 1 080 pikseliä. Edeltävästä 8X-mallista poiketen näytössä ei ole kameralovea, vaan 16 megapikselin selfiekamera pomppaa esiin tarvittaessa puhelimen yläreunasta.

Akun kapasiteetti on mukavat 4 000 milliampeerituntia ja sen latausliitäntänä on ajanmukainen USB-C. Lataustehossa sen sijaan on hieman pihistelty, sillä sitä löytyy vain 10 wattia. Puhelimessa on perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Eurooppaan tulevassa Honor 9X:ssä on myös säästelty järjestelmäpiirin osalta, sillä se on Kirin 710F, kun Kiinan mallissa on tuoreempi Kirin 810. RAM-käyttömuistin määrä on melko tavanomaiset 4 gigatavua, mutta sisäistä tallennusmuistia on hintaluokassaan kiitettävät 128 gigatavua. Jos haluaa lisää tallennustilaa, sitä saa microSD-kortilla maksimissaan 512 gigatavua.

Käyttöjärjestelmänä on reilun vuoden vanha Android 9 Pie -versio EMUI 9.1 -käyttöliittymällä. Yksi suuri kysymys viime kuukausina ovat olleet Googlen sovellukset ja palvelut, mutta Honor 9X:ssä ne ovat mukana.

Ennakkomyyntiin 9X saapuu 11. marraskuuta ja myynti alkaa 18. marraskuuta. Värivaihtoehtoina on näyttävällä X-kirjaimen muotoisella heijastusefektillä varustettu Sapphire Blue ja hillitympi musta Midnight Black.

www.hihonor.com