Huawei on julkistanut hiljaisesti verkkosivuillaan Y9s-älypuhelimen. Se on käytännössä teknisesti lähes sama puhelin kuin Kiinassa myynnissä oleva Honor 9X Pro, ja myös lähellä Suomeen 18. marraskuuta saapuvaa Honor 9X -puhelinta.

Syynä näinkin samankaltaisten puhelimien julkaisuun lienee Yhdysvaltojen pakotteet, jotka estävät Googlen sovellusten ja palvelujen asentamisen. Honor 9X:llä on Googlen sertifikaatti, joten sitä lievästi muokkaamalla pakotteita voidaan kiertää. Erona Kiinan 9X Pro -malliin on vaatimattomampi ja vanhempi Kirin 710F -järjestelmäpiiri Kirin 810:n sijaan. Samaa käytetään myös Euroopassa myyntiin tulevassa Honor 9X:ssä.

LCD-näyttö on kooltaan 6,59 tuumaa ja se yltää 2 340 x 1 080 pikselin tarkkuuteen. Esiin pomppaavan 16 megapikselin selfie-kameran ansiosta näyttö kattaa koko etupinnan. Takana on kolmoiskamera, jonka pääkamerassa on 48 megapikselin kenno ja f/1,8 -aukkosuhde. Ultralaajakulmakamerassa puolestaan on 8 megapikselin kenno, f/2,4-aukkosuhde ja 120 asteen kuvakulma. Kolmantena on vielä syvyysdataa tallentava 2 megapikselin syvyyskamera.

RAM-käyttömuistia on 6 gigatavua eli enemmän kuin Honor 9X:ssä ja sisäistä tallennusmuistia saman verran eli 128 gigatavua. Lisätilaa saa halutessaan muistikorttipaikan avulla. Ainakin aluksi käyttöjärjestelmä on Android 9 Pie, joka on varustettu EMUI 9.1 -käyttöliittymällä.

Akku on kapasiteetiltaan 4 000 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on USB-C ja latausteho melko vaatimattomat 10 wattia. Puhelin sisältää 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Honor 9X:stä poiketen Huawei Y9s:n sormenjälki ei sijaitse takana vaan kyljessä.

Puhelin tulee tarjolle kahtena värivaihtoehtona eli Midnight Black ja Breathing Crystal. Toistaiseksi ei ole tietoa, saapuuko se myyntiin Suomessa. Jos saapuu, sen voisi olettaa olevan aavistuksen 249 euroa maksavaa Honor 9X:ää kalliimpi.

consumer.huawei.com