Motorola on julkistanut odotetun Razr-simpukkapuhelimensa. Se on hieman erilainen lähestymistapa taittuvanäyttöisiin puhelimiin ja samalla tekee kunniaa 2000-luvun alun samannimiselle puhelimelle.

Puhelimen 6,2 tuuman P-OLED-näyttö taittuu pituussuunnassa keskeltä ja on kuvasuhteeltaan hieman tavallista pidempi 22:9. Resoluutio on 2 142 x 876 pikseliä. 5 megapikselin selfie-kamera on sijoitettu näyttöloveen.

Myös takakannessa on 2,7 tuuman mininäyttö, joka yltää 600 x 800 resoluutioon. Se ei ole tarkoitettu vain ajan ja ilmoitusten näyttämiseen, vaan sillä onnistuu myös puhelut, asetusten säätö ja parempien selfieiden räpsiminen 16 megapikselin takakameralla. Takakamera on varustettu melko valovoimaisella f/1,7-aukkosuhteella ja sähköisellä kuvanvakaimella.

Motorola Razr on varustettu Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiirillä, joka ei ole aivan piirivalmistajan järeimmästä päästä. RAM-käyttömuistia sen sijaan löytyy lippulaivamaisemmat 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Puhelin tukee eSIM:iä.

Puhelimessa on alareunassa sormenjälkilukija. Akku on kapasiteetiltaan 2 510 milliampeerituntia eli melko pieni. Akun lataaminen tapahtuu 15 watin pikalatauksella. Alkuvaiheessa käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie, mutta tuoreimman Android 10 -version luvataan tulevan pian päivityksenä.

Hinta Yhdysvalloissa on 1 499 dollaria, eli puhelin ei ole halvimmasta päästä. Toistaiseksi ei ole varmaa, saapuuko puhelin Suomeen. Ruotsiin ja Tanskaan se saapuu joulukuussa.

www.moto.com