OnePlus on aloittanut uuden OxygenOS 10.0 -käyttöjärjestelmänsä jakelun OnePlus 6 -ja OnePlus 6T -puhelimille. Se tuli eri käyttäjien ladattavaksi porrastetusti 2. marraskuuta alkaen, joten kaikki eivät saa sitä käyttöönsä samaan aikaan. Aluksi pienellä käyttäjäkunnalla varmistetaan myös, että ohjelmistossa ei ole bugeja.

Käyttöliittymä on suunniteltu nyt uudelleen. Tarjolla on muun muassa mahdollisuus mukauttaa kuvakkeiden muotoa, lisää eleohjaustoimintoja, sivusuuntaisia pyyhkäisytoimintoja tukeva navigointipalkki näytön alareunaan. Käyttöjärjestelmässä on nyt uusi pelitila, jossa suosikkipelit löytyvät samasta paikasta. Viesteissä taas pystyy estämään roskapostiviestejä avainsanoja hyväksi käyttäen. Mukana on myös virheenkorjauksia ja uusia älyominaisuuksia.

Tämän vuoden keväällä julkistetut OnePlus 7 -mallit saivat jo aiemmin päivityksen, ja tuoreimmassa OnePlus 7T -sukupolvessa OxygenOS 10.0 on jo paketista otettuna. Seuraavana vuorossa ovat OnePlus 5 ja 5T, joille se on luvassa kevätkesällä 2020.

www.oneplus.com