Bang & Olufsenin taiteellisesti kunnianhimoinen langaton kaiutinvalikoima on lisääntynyt uudella mallilla. Beosound Balance, joka on suunniteltu yhteistyössä brittiläisen Layer-suunnittelutoimiston Benjamin Hubertin kanssa, on jo itsessään kuin sisustuselementti.

38 senttimetrin korkuinen, sylinterimäisen muotoinen kaiutin voi muotoilultaan helposti erehdyttää luulemaan kaiutinta valaisimeksi, jolta se kyllä kieltämättä ensisilmäyksellä näyttää. Viimeistelyvaihtoehtoja on kaksi, joista toinen on puunvärisellä jalustaosalla ja luonnonvalkoisella kankaalla ja toinen taasen kokonaan musta versio.

Elementteinä Beosound Balancessa on edessä kaksi 5,25 tuumaista bassokaiutinta, kaksi 3 tuumaista laajakaistaelementtiä ja yksi 3/4 tuumainen diskantti. Lisäksi kaksi 3 tuumaista laajakaistaelementtiä ovat takapuolella, jotka toimivat tehosteina. Taajuusvasteeksi Beosound Balancelle luvataan 37 – 20 000 Hz.

Äänenvoimakkuutta voi säätää pyyhkäisemällä sormella pyöreän alumiinisen ylälevyn ympäri. Kappaleenvaihto, toisto, pysäytys ja muut toiminnot tapahtuvat koskettamalla kuvakkeita sylinterin päällä. Käyttöliittymän valaistus syttyy automaattisesti kaiutinta lähestyttäessä ja taasen sammuu kun sen luota poistutaan.

Äänitiloja on kaiuttimessa kaksi joista toinen tuottaa tasaisen ympärisäteilevän äänikentän kaiuttimen ympärille kun taas toinen tiloista on suuntaava ja tarkempi. Asetuksiin sisältyy myöskin aktiivinen huonekorjaus, jossa kaiutin käyttää omaa sisäistä mikrofonia mitatakseen kuuntelutilan matalien taajuuksien ääniheijastuksia jotka se analysoi ja käsittelee signaalin.

Sisäinen mikrofoni tarjoaa myös ääniohjauksen Google Assistant ja myöhemmin myös Amazon Alexan kanssa. Lisäksi kaiutin sisältää Chromecast Audion, Airplay 2, bluetooth ja analoginen sisääntulo sekä myöhemmin tulossa Spotify Connect, joten striimaus suoratoistopalveluista suoraan älypuhelimesta on helppoa.

Hintaa tällä kauniisti viimeistellyllä monitaiturilla on noin 2000 euroa.

Bang & Olufsen