Huawei esitteli uudet lippulaivamallit P40, P40 Pro ja Pro+.

Huaweille P40 -sarjan julkistus on tärkeä Euroopan osalta ja näyttää suuntaa jatkosta. P40 ei nimittäin sisällä enää Googlen palveluita joista suosituimpia ovat ehkä Google Maps, Google Chrome ja Youtube. Sen sijaan puhelimissa on Huawei App Gallery, mutta sovellusvalikoima on vielä varsin suppea verrattuna Android/iOS -valikoimaan nähden. Tämä muutos on varmasti Eurooppalaisten kuluttajien mielestä ehkä jopa kynnyskysymys puhelimen hankintaa ajatellen.

Puhelimen sydämenä toimii jo Mate 30 -sarjasta tuttu Kirin 990 5G piirisarja joka muodostuu kahdeksasta suoritinytimestä. Käyttömuistia (RAM) P40 ja P40 Pro malleissa on 8 gigatavua. Tallennusmuistia suomessa myytävissä versioissa on P40 osalta 128 Gt ja P40 Prossa 256 Gt. Huawein NM Card -muistikorteilla on mahdollista laajentaa tallennusmuistia entisestään. Huawein kehittämä uusi Wi-Fi 6+ teknologia on valmistajan mukaan maailman nopein älypuhelimien Wi-Fi -yhteys joka yltää jopa 2400 Mbit/s -latausnopeuteen käyttämällä 160 MHz taajuuskaistaa. Käyttöjärjestelmäversio on Android 10 yhdessä Huawein EMUI 10.1-version kanssa.

Näyttö on Pro malleissa 6,58 tuuman OLED-näyttö joka on jokaiselta reunaltaan kaareva. Kuvasuhde on tavanomaisesta poikkeava 19,8:9 ja resoluutio 2640 x 1200. Näyttö tukee jopa 90 hertsin virkistystaajuutta. P40 -mallin näyttö on tasapintainen 6,11 tuuman OLED jonka kuvasuhde on 19,5:9 ja resoluutio 2340 x 1080 pikseliä.

Huawei on panostanut aiemmissa P -sarjan puhelimissaan vahvasti kamerapuoleen ja uusi P40 -perhe ei tee poikkeusta. P40 mallin pääkamera on 50 megapikselin 1/1,28 tuuman RYYB-kennoinen f/1,9 aukolla jonka apuna toimii 16 megapikselin f/2,2 aukolla operoiva ultralaajakulma sekä jo P30 mallista tuttu 8 megapikselin tele jolla pystytään kolminkertaiseen optiseen zoomiin. P40 Pro malllissa pääkamera on sama 50 megapikselinen mutta apukameroina toimii 40 megapikselin ultralaajakulma, 12 megapikselin tele kymmenkertaisella zoomilla sekä 3D ToF -syvyyskamera. P40 Pro+ on nelikon edistyksellisin joka sisältää P40 Pro mallin kamerat sekä lisäksi vielä P40 mallin 8 megapikselin telen. Mallien etukamerat ovat kaikissa 32 megapikselisiä.

Tekoäly on ollut merkittävässä roolissa puhelimien kameroiden kehityksessä. Uusissa P40 -sarjan malleissa on Huawei XD Fusion Engine joka hyödyntää tekoalyä joilla parannetaan yksityiskohtia. tästä esimerkkinä kahdeksankanavainen värilämpötila-anturi ja tekoälyyn pohjautuva automaattinen valkotasapainon algoritmi. Liikkeen tunnistava ja ennustava tekoälyalgoritmi tunnistaa liikkeet 30 pisteen avulla vartalosta ja 90 pisteen avulla kasvoista. Tämän avulla tekoälyllä pystytään jopa ajoittamaan kuvanottohetki haluttuun hetkeen esim. liikkeen tai ilmeen perusteella. Kuvasta pystytään jälkikäteen myös poistamaan tekoälyn avulla henkilöitä, varjoja tai muuta niin haluttaessa.

Videokuvauksesesa tarkkuus yltää 4K 60 fps asti ja hämäräkuvaukseen tuo apua laaja ISO arvon säätö jopa 51200 -tasolle saakka. Myös etukamera kykenee 4K -laatuisten videoiden kuvaamiseen.

Suositushinnat nyt myyntiin tulleille malleille ovat P40 (8 + 128 Gt) 799 euroa,  P40 Pro (8 + 256 Gt) 1049 euroa ja myöhemmin kesällä P40 Pro+ 1299 euroa. Ennakkomyynnin aikana P40 ja P40 Pron ostajille on luvassa kaupan päälle langattomat Huawei FreeBuds -nappikuulokkeet sekä 50 gigatavua Huawei Cloud -pilvitallennustilaa.

Huawei