GoPron valmistamia actionkameroita on totuttu pitämään lajinsa mittapuuna. Merkki on ollut markkinoilla pitkään, ja varteenotettavia haastajia on vähän. Tähän markkinarakoon iskee kiilansa laadukkaista droneista ja gimbaaleista tuttu kiinalainen Dji uudella Osmo Action -kamerallaan. Rima on asetettu siinä määrin korkealle, ettei vertailulta Hero 7 Blackiin voida välttyä, vaikka juttu ei varsinainen parivertailu olekaan.

Teksti: Jussi Ansio Kuvat: Valmistaja

Toukokuussa 2019 markkinoille tulleen Osmo Actionin ominaisuudet, laatu ja hinta ovat hyvin identtiset GoPro Hero 7:n kanssa. Tärkeimpinä spekseinä ovat 12 megapikselin 1/2,3” cmos -kenno ja f/2.8-valovoimalla varustettu optiikka 145 asteen näkymällä. Kamera kykenee 4k-laatuiseen videokuvaan 60 ruudun sekuntinopeudella (4k hdr 30 fps), ja 1080ptarkkuudella ruutuja tallentuu enimmillään 240 sekunnissa. Ilman lisävarusteita laitteelle luvataan vedenpitävyys 11 metriin ja erillisen sukelluskotelon kanssa 60 metriin. Tavanomaiset still-kuvat sekä slowmotion- ja timelapse-videot onnistuvat myös. Dewarp-toiminnolla voi vähentää laajakulmalinssin aiheuttamaa vääristymää, ja digitaalinen Rocksteady-kuvanvakain pehmentää ylimääräiset vapinat ja heilahtelut.

Suurin ulkoinen ero GoPron vastaavaan kameraan on laitteen etupuolelta löytyvä 1,4 tuuman näyttö. Vloggaajille tämä on erinomainen lisä jo valmiiksi varsin vakuuttavaan ominaisuuksien listaan. Toki kuvakulmien sihtailu onnistuu wifin yli Dji:n omalla Mimo-älypuhelinsovelluksellakin. Sovelluksesta on hyötyä varsinkin kameran ollessa kiinnitettynä oman katseen ulottumattomiin, esimerkiksi kypärään tai otsapantaan. Säätäminen onnistuu sovelluksen lisäksi mukavasti laitteen omaltakin näytöltä, johon kaiken olennaisen saa näkyville nopeasti ja intuitiivisesti.

Priimalaatua perustasolla

Osmo Action on huippulaadukas ja ominaisuuksiltaan monipuolinen actionkamera, jossa harrastelijaa varmasti houkuttelee GoProta hiukan edullisempi hinta sekä jo markkinoilla olevien lisävarusteiden yhteensopivuus. Ammattilaisen näkökulmasta taas ei ole montaakaan syytä vaihtaa GoProsta pois. Vasta tulevat mallit näyttänevät, kääntyykö asetelma Dji:n eduksi.

HYVÄÄ & HUONOA

Hinta–laatusuhde
Kaksi näyttöä
Vesitiiviys
Käyttöliittymä
Ulkoisen mikrofonin liitäntä ainoastaan adapterilla

Dji Osmo Action

Hinta: 379,90€
Edustaja/ maahantuoja: Multicoptercenter (https://multicoptercenter.fi)
Lisätietoja: www.dji.com/fi/osmo-action

Kenno: 7,66 x 6,17 mm CMOS, 12 Mpix
Video: 4K 60 fps, 1080p 240 fps
Valokuvat: JPEG/JPEG+DNG, 4 000 x 3 000 pikseliä
ISO-herkkyys: 100-3 200
Linssi: f/2.8, FOV 145°
Kuvanvakautus: Digitaalinen
Etunäyttö: 1,4”, 300 ppi, 750 ±50 cd/m²
Takanäyttö: 2.25”, 640×360, 325 ppi, 750 ±50 cd/m²
Liitännät: USB-C
Akku: 1 300 mAh, 3,85V
Käyttöaika: 63 min (4K-kuvauksessa)
Muistikortti: Micro SD (HC/XC), max 256 Gt
Varusteet: Kehys, 2 tarrakiinnikettä, USB-C-kaapeli
Mitat (lxkxs): 65 × 42 × 35 mm
Paino: 124 g

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 10/2019 (nro.193)