Honor on julkistanut kattavat ominaisuudet omaavan edullisen 199 euron hintaisen älypuhelimen 9X Lite. Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat mm. tuki NFC-lähiyhteydelle joka mahdollistaa lähimaksamisen eri tuettujen sovellusten kanssa sekä

Honor 9X Litessä on suuri 6,5 tuuman Full HD+ -tarkkuuteen yltävä näyttö jonka kuvasuhde on 19,5 : 9 eli 2340 x 1080 pikseliä. Näytön reunat ovat erittäin ohuet eli näyttö on lähes koko puhelimen rungon etuosan kokoinen.

9X Litessä on kaksi takakameraa joista pääkamera on 48 megapikselinen Ultra Clarity joka omaa hyvät hämäräkuvausominaisuudet mm. suuren aukkokoon (f/1.8) ja tekoälyä hyödyntävän yökuvaustilan avulla. Toinen kameroista on kahden megapikselin syvyyskamera jolla saadaan kuviin bokeh -efekti, eli taustan sumennus. Etukamera on 16 megapikselinen.

Puhelimen suorituskyvystä vastaa Kirin 710F -järjestelmäpiiri ja käyttöjärjestelmänä toimii Andoid 9 Pie osana EMUI 9.1 ohjelmistoa. Puhelin on Google -tuettu.

Honor 9X Lite tallennusmuisti on 128 gigatavua ja muistin kasvattaminen onnistuu helposti microSD -muistikortilla jonka maksimikoko saa olla jopa 512 gigatavua. RAM käyttömuistia puhelin tarjoaa 4 gigatavua.

Puhelimen mitat ovat 160,4 x 76,6 x 8,0 millimetriä ja paino 188 grammaa. Puhelinta on saatavilla kahta eri värivaihtoehtoa, vihreä ja musta.

Honor 9X Lite on saatavilla kaupoista 14. toukokuuta alkaen. Puhelinta on kuitenkin ennakkotilattavissa useilta jälleenmyyjiltä 13. toukokuuta saakka ja ennakkotilaajille Honor tarjoaa kaupan päälle aktiivisuusrannekkeen (Honor Band 5), jonka arvo on 39,90 euroa.

hihonor.com/fi