Sony on vihdoin paljastanut seuraavan sukupolven Playstation 5 -pelikonsolin. Paljastustilaisuus järjestettiin virtuaalisesti ja liittyi lähinnä pelikonsolin ulkonäköön koska Sony julkisti tekniset tiedot alkuvuodesta.

Uusi Playstation arvioidaan tulevan myyntiin vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä, joten sillä tähdätään selkeästi joulumyyntiin. Hinta-arvio on 450 euron tuntumassa, mutta Sony ei ole vielä kertonut tarkkaa hintaa.

Konsolista ilmestyy kaksi eri versiota, joista perusversio sisältää bluray-aseman ja toinen, Digital Edition on taasen konsoli ilman levynlukuosiota.

Sony julkisti konsolin lisäksi myös lisälaitteita, joita konsolin käyttäjät voivat hankkia erikseen. Lisävarusteisiin lukeutuvat ohjainten lataustelakka, ulkoinen HD-kamera, langattomat kuulokkeet sekä kaukosäädin.

Julkistutilaisuudessa paljastettiin uuden konsolin ulkonäön ja lisävarusteiden lisäksi myös kattaus uutuuspelejä joista mainittakoot ainakin Gran Turismo 7, Resident Evil Village, Horizon Forbidden West ja NBA 2K21

Sony Playstation 5:

CPU: x86-64-AMD Ryzen Zen 2, 8 ydintä, vaihtelevalla kellotaajuudella aina 3,5 GHz saakka
GPU: AMD Radeon RDNA 2 -grafiikkaprosessori, vaihteleva kellotaajuus aina 2.23 GHz asti (10.28 TFLOP)
Käyttömuisti: GDDR6 16 GB, 448 Gt / s
Tallennusmuisti: SSD: 825 GB, 5.5 Gt / s (raw)
Bluray asema: Ultra HD Blu-ray, 100 GB / levy
Video: Tukee 4K 120 Hz ja 8K televisioita, VRR (HDMI ver.2.1)
Ääni: Tempest 3D -ääniteknologia