Garmin esitellyt seuraavan sukupolven sukelluslaitteensa täynnä ominaisuuksia elämään veden alla ja maan päällä: Descent® Mk2 ja Descent Mk2i-GPS-sukellustietokoneet ja Descent T1 -lähetin. Muotoilultaan kelloa muistuttava Descent Mk2i-sukellustietokone on pariliitettävissä Descent T1-lähettimeen Garmin SubWaveTM -järjestelmän avulla paineilmasäiliön tietojen välittämiseksi sukeltajalle. SubWave on mullistava uusi luotainpohjainen viestintäjärjestelmä, jonka kantama ja luotettavuus perinteistä ilma­integrointijärjestelmää paremmat. Suuremman näytön, tiiviiden induktiivisten painikkeiden, mukautet­tavien sukellustietokenttien, jne. lisäksi Descent Mk2 ja Descent Mk2i on varustettu suosituimmilla Garmin-älyominaisuuksilla. Laitteet kuuluvat markkinoiden tyylikkäimpien ja käytännöllisimpien kellokäyttöön soveltuvien sukellustietokoneiden joukkoon.

Descent Mk2i-sukellustietokoneella voidaan seurata samanaikaisesti säiliön painetta jopa viidestä pariliitetystä Descent T1-lähettimestä (myydään erikseen) SubWave-tietoverkon kautta. Sukeltajat näkevät säiliön paineen, jäljellä olevan ilman määrän ja kaasun kulutuksen sekä voivat valvoa muita sukeltajia tai lisäsäiliöitä, jotka ovat enintään 10 metrin päässä. Descent Mk2i ja Descent T1 soveltuvat tästä syystä erinomaisesti sukelluksen opettajien käyttöön.

Descent Mk2-mallisto tukee useita eri sukellustiloja: yksittäinen kaasu ja useampi kaasu (sis. nitroksi, trimiksi ja 100% O2), mittaritila, vapaasukellus, sukelluskalastus ja suljetun kierron järjestelmä. Sukellus­tietokoneissa on veden alla toimiva kolmiakselinen kompassi, ja näytettäviin tietoihin kuuluvat: syvyys, sukellusaika, lämpötila, NDL/TTS, nousu/laskunopeudet, kaasuseos, hapen osapaine, typpi­kertymä, dekompressio-/turvapysähdyksen tiedot, kellonaika, jne. Laitteessa on terävä 1.4 tuuman värinäyttö, joka on 36 % suurempi kuin Descent Mk1-sukellustietokoneessa.

Veden ulkopuolella Descent Mk2 ja Mk2i toimivat premium-tason multisport-GPS-älykelloina, joissa on monisatelliittijärjestelmätuki, rannesykeanturi ja useita urheilusovelluksia (mm. golfsovellus, jossa värilliset kartat yli 42.000 kentältä eri puolilla maailmaa). Muita älyominaisuuksia ovat älykkäät ilmoi­tukset puheluista, tekstiviesteistä, kalenterihälytyksistä, jne., Garmin Pay™-lähimaksuratkaisu, musiikin tallennus yhteensopivaa palvelua käytettäessä ja Pulse, Ox6-anturi, jolla seurataan veren happisaturaatiota.

Sukellukset tallentuvat automaattisesti uuteen maksuttomaan Garmin Dive™-sovellukseen, jossa voidaan analysoida yksityiskohtaisesti jokaista sukelluskertaa. Sovellus näyttää mm. sukelluksen maksimisyvyyden ja pohja-ajan sekä kartan, johon on merkitty sukelluksen alkamis- ja päättymis­pisteet8. Sovelluksen explore-toiminnolla voi tutustua yli 2.700 sukelluskohteeseen eri puolilla maailmaa. Sukellustietokoneisiin on myös esiladattu satoja sukelluskohteita, joista voi tarkistaa hylkyjen ja riuttojen sijainnin sekä vuorovesitiedot uusia tutustumiskohteita etsiessään.

Kun sukellustietokone on veden ulkopuolella pariliitetty yhteensopivaan Garmin inReach®-satelliitti­viestintälaitteeseen, voidaan lähettää ja vastaanottaa viestejä nopeasti suoraan Descent Mk2- tai Mk2i-laitteeseen sekä tarvittaessa aktivoida interaktiivinen SOS-viesti. Laite kannattaa suojata uudellainReach Mini-sukelluskotelolla (lisävaruste).

Descent Mk2- ja Descent Mk2i-laitteiden akku kestää älykellotilassa jopa 16 päivää ja sukellustilassa jopa 80 tuntia. Descent Mk2i-sukellustietokoneen akku kestää jopa 32 tuntia, kun se on pariliitetty Descent T1-lähettimeen. T1-lähettimen vesitiiviysluokitus on 11 ATM10 ja sen vaihdettava CR123-paristo kestää jopa 110 tuntia sukelluksen aikana.

Descent Mk2:n suositushinta on 1.399 ja Descent Mk2i:n 1.599 euroa.
Lisätietoa: buy.garmin.com/fi-FI/FI/p/632320/pn/010-02132-11

Descent T1 lähetin on tulossa myyntiin myöhemmin loppuvuoden 2020 aikana suositushintaan 429 euroa.
Lisätietoa: buy.garmin.com/fi-FI/FI/p/627951/pn/010-12811-00

Lisätietoa Garmin sukellustekniikoista: garmin.com/fi-FI/garmin-technology/dive-science/