Muotoilultaan huipputyylikäs MateBook X tuo merkittäviä parannuksia kannettavien tietokoneiden premium-kategoriaan: uusi Huawei MateBook X on höyhenenkevyt ja inspiroi luovuuteen. Laite painaa vain 1 kilon ja on 13,6 mm ohut. Keveytensä ansiosta MateBook X:ää on myös helppo kantaa mukana.

Tuorein Huawei-kannettava ei ohuudestaan huolimatta tingi kestävyydestä. MateBook X on valmistettu kevyestä magnesium-alumiiniseoksesta valamalla ja viimeistelty CNC-jyrsimellä, jotta laitteesta saataisiin entistä kestävämpi. PC-kannettavan pinta on käsitelty tehostamaan sileää pintaa, jolloin kestävä laite saa tyylikkään ulkokuoren.

MateBook X on ensimmäinen PC-kannettava, jossa on Infinite FullView -näyttö, joka tarjoaa jopa 90 prosentin näyttö-runko-suhteen. Suuri näyttö tarjoaa erinomaisen käyttökokemuksen riippumatta siitä, käytetäänkö laitetta työntekoon, luovan sisällön toteuttamiseen tai vaikkapa elokuvien katsomiseen.

LTPS-näyttö tukee 3K-resoluutiota (3000×2000) 100 prosentin sRGB-värillä (tyypillinen arvo), mikä antaa uskomattoman visuaalisen, yksityiskohtaisen ja värikkään katselukokemuksen. Käyttäjä voi olla entistä tuottavampi 3:2-näytöllä, joka näyttää kerralla enemmän sisältöä. Näyttö reagoi myös kosketustoimintoihin, kuten Fingers Gesture Screenshot -toimintoon, jonka avulla käyttäjä voi ottaa kuvakaappauksen pyyhkäisemällä näyttöä alaspäin kolmella sormella, siis yhtä helposti kuin älypuhelimellakin. Kosketustoiminnot lisäävät uuden ulottuvuuden monilaitteiseen käyttäjäkokemukseen. Multi-Screen Collaboration -ominaisuuden avulla Huawei-älypuhelimen käyttö kannettavalla tietokoneella on yhtä intuitiivista kuin itse puhelimenkin käyttö.

MateBook X tarjoaa myös kaksi erilaista silmiä suojaavaa ominaisuutta: Eye Comfort -tila suodattaa tehokkaasti sinistä valoa silmien rasituksen vähentämiseksi ja näytön kirkkauden säätömahdollisuudet mahdollistavat tasapainoisen katselukokemuksen riippumatta siitä, käytetäänkö laitetta sisätiloissa tai esimerkiksi suorassa auringonvalossa.

Keveyttä, tyylikkyyttä ja tehokkuutta

Huawei Sharei ja Multi-Screen Collaboration -teknologia mahdollistavat saumattoman yhteistyön Huawei-älypuhelinten ja tietokoneiden välillä. Kun älypuhelin on yhdistetty MateBook X:ään, älypuhelimen näyttö integroituu kannettavaan tietokoneeseen kuva kuvassa -ikkunaan. Helpon vedä ja pudota -tiedostonsiirtotoiminnon lisäksi kyseinen ominaisuus mahdollistaa tiedostojen avaamisen ja muokkaamisen suoraan älypuhelimessa, tietokonetta käyttäen. Instant Hotspot tarjoaa helpon pääsyn internetiin jakamistoiminnon kautta. Pitäessään taukoa työnteosta käyttäjä voi helposti olla yhteydessä perheenjäseniin ja ystäviin esimerkiksi suoraan kannettavasta soitettavan videopuhelun avulla.

Tarjotakseen entistä älykkäämmän mobiilitoimistokokemuksen Huawei tuo uusia päivityksiä Multi-Screen -teknologiaansa. Paranneltu teknologia mahdollistaa esimerkiksi älypuhelimen näytön peilaamisen tietokoneen näytölle ja jopa kolmen puhelinsovelluksen yhtäaikaisen avaamisen parantaen näin tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tyylikkään ulkokuoren lisäksi MateBook X tarjoilee myös kovan luokan suorituskykyä. Kymmenennen sukupolven Intel® Core ™ i5 -prosessori ja jopa 16 Gt RAM-muistia sisältävä MateBook X mahdollistavat entistä tehokkaamman työskentelyn. Wi-Fi 6 -tuki varmistaa, että Internet-yhteys pysyy nopeana ja vakaana myös ruuhkaisissa hetkissä, Wi-Fi 5:seen verrattuna jopa kolminkertaisella nopeudella.

Kevyestä koostaan huolimatta MateBook X tarjoaa uskomattoman akunkeston, sillä sen 42 wattitunnin akku toimii yhdessä Huawein älykkään akunhallintaominaisuuden kanssa ja mahdollistaa esimerkiksi jopa yhdeksän tuntia median toistoa. Läppärin mukana tuleva 65 watin laturi tukee tietokoneen nopeaa lataamista ja kaikkia USB-C-portilla varustettuja laitteita, mikä mahdollistaa esimerkiksi vaivattoman työmatkatyöskentelyn. MateBook X:n reunoilla olevissa porttiryhmissä on kaksi USB-C-porttia, jotka tukevat kaksisuuntaista tiedonsiirtoa, lataamista ja oheislaitteiden käyttöä käyttäjän tarpeiden mukaan.

Huawei MateBook X on suunniteltu inspiroimaan missä ja milloin tahansa. Huawei MateBook X on ensimmäinen kannettava, jossa on Huawei Free Touch -kosketusalusta. Paranneltu kosketusalusta tarjoaa enemmän mahdollisuuksia navigointiin ja luovuuteen, ja se tukee tuntoaistiin perustuvaa palautetta, jonka avulla se parantaa jatkuvasti käyttökokemusta. Huawei Share -tunniste on sisällytetty napsautusalustaan, mikä tarjoaa helpon pääsyn Multi-Screen Collaboration -ominaisuuteen. Uudessa täysikokoisessa näppäimistössä on saksikytkimet, jotka tarjoavat 1,3 mm:n liikeradan, mikä tekee näppäimistön käyttämisestä miellyttävää. Taustavalaistu näppäimistö tekee kirjoittamisesta mieluisan kokemuksen myös hämärämmässä valaistuksessa.

Käyttäjien yksityisyyttä suojaa sormenjäljellä toimiva virtapainike, joka todentaa käyttäjän henkilöllisyyden turvallisesti, kun laite käynnistetään. Se korvaa myös kirjautumiseen vaadittavan salasanan. Web-kamera on upotettu näppäimistöön, jolloin se ei vie turhaa tilaa näytöllä. Käyttäjän ei myöskään tarvitse miettiä, onko kamera tahattomasti päällä vai ei, koska käyttäjä pystyy itse hallitsemaan kameraa näppäinpainikkeen avulla ja se ponnahtaa esiin vain, kun sille on tarvetta.

Edeltäjiensä tapaan Huawei MateBook X tarjoaa korkean luokan äänentoistoa. Läppäri muuttuu henkilökohtaiseksi elokuvateatteriksi nelikaiutinjärjestelmän avulla, joka tuottaa rikkaan 3D-äänen suoraan näppäimistön alta. Äänijärjestelmä toimii synergiassa edistyneiden äänialgoritmien kanssa tuottaen surround-äänen ja laadukkaan kokemuksen, oli kyseessä sitten musiikin kuuntelu, elokuvan katsominen tai pelin pelaaminen. Laitteen reunasta löytyvässä kaksoismikrofonijärjestelmässä on algoritmeja, jotka tukevat pitkän matkan äänen noutoa paremman äänenlaadun luomiseksi, mikä parantaa videopuheluiden ja virtuaalisten neuvottelukokousten käyttäjäkokemusta.

Värivaihtoehdot: Huurteisen hopea ja metsänvihreä
Suositushinta: 1599 euroa (Core i5 / 16 Gt / 512Gt)
Saatavuus: Huurteisen hopean (Silver Frost) myynti alkaa Suomessa tänään maanantaina 19.10.2020 ja metsänvihreän (Forest Green) 30.11.2020.
Lisätietoa: consumer.huawei.com/fi/laptops/matebook