Aikoihin on eletty. Kaiuttimet aurinkolaseissa?
Mutta totta se on: Bose Frames Tempo -aurinkolaseissa on Bosen Open Ear Audio -tekniikkaan perustuvat sankoihin upotetut minikaiuttimet. Idea on henkilökohtaisessa äänentoistossa, mutta ilman kuulokkeita. Kaikki eivät pidä kuulokkeiden pitämisestä, ja ne myös eristävät ympäristön äänet.

Bosella musiikin kuuntelu onnistuu ilman kuulokkeita, ja ympäristön äänetkin kuuluvat täysin vaimentumattomana. Täysin päinvastainen idea kuin vastamelukuulokkeissa siis.

Bose Frames -mallistoon kuuluu kolme erilaista mallia. Tempo on uusin malli ja tarkoitettu urheilukäyttöön. Laseissa on vaihdettavat, polarisoidut polykarbonaattilinssit (yhdet mukana ja kolme eri värisävyä myydään erikseen), kestävä nailonrunko ja sangat.

Lasit ovat yllättävän kevyet (50 g), ja ne ovat myös roiskevesisuojatut (IPX4). Tekniikka on rakennettu akkua myöten yllättävän kompaktiin kokoon lasien sankoihin. Akunkestoksi ilmoitetaan silti 6–8 tuntia.

Yhteys mobiililaitteisiin on toteutettu uusimmalla bluetooth 5.1 -yhteydellä. Käyttöohjeissa kehotetaan lataamaan puhelimeen ensin Bose Music -sovellus, joka sitten muodostaa yhteyden, mutta kuulokkeet voi yhdistää puhelimeen normaalisti ilman sovellustakin.

Bose Music -sovellus ei tarjoa kuulokkeiden toimintaan mitään lisätoimintoja. Kuulokkeissa on äänenvoimakkuuden säätö ja kappaleen vaihto sekä mahdollisuus handsfree-puheluille.

YHTEENVETO

Odotukset äänenlaadusta eivät olleet kovin korkealla, mutta ehkä juuri siitä syystä hämmästyimme sitäkin enemmän. Boset soivat suorastaan hienosti. Ääni on selkeä, rasittamaton ja luonnollisen kuuloinen. Toki tietyin varauksin, mutta odotusarvoihin nähden äänentoistoa ei voi kuin hämmästellä. Ääni on hyvinkin epäkuulokemainen, ja vaikutelmaa lisää ympäristön äänien kuuluminen. Matalien taajuuksien toistossa ja etenkin äänenvoimakkuudessa on tietenkin rajansa, mutta kokonaisuutena ja käyttötarkoitus huomioiden äänentoistoa voi pitää erinomaisena!

HYVÄÄ & HUONOA

Tulevaisuuden konsepti
Luokassaan uskomatoman hyvä ääni
Laadukaat myös aurinkolaseina
Kalliit?


Bose Frames Tempo
Hinta: 290 €
Lisätiedot: bose.fi
Akkukesto: 6–8 t
Latausaika: n. 1 t
Paino: n. 50 g
Varusteet: Säilytyskotelo, latausjohto, 3 paria erikokoisia nenätukia, vaihdettavat linssit (3 erilaista)