Joskus elokuvahammasta kolottaa sellaisiinkin kellonaikoihin, jolloin naapurit ja perheenjäsenet eivät välttämättä ihastu ylimääräisistä ääniefekteistä. Silloin yksi kätevä ratkaisu ovat kotiteatterikuulokkeet. AVPlussan numerossa 7/2020 testasimme JVC:n huippuluokan kotiteatterikuulokkeet. Vaikka ne olivatkin erinomaiset, niin reippaasti yli tuhannen euron hinta tuntui suolaiselta.

Nyt testaamamme Sony WH-L600 -kuulokkeet sijoittuvat jo huomattavasti edullisempaan 280 euron hintaluokkaan. Aivan samalla viivalla ne eivät ominaisuuksiltaan ole, sillä JVC:n kuulokkeissa oli Dolby Atmos -ääni, kun taas Sonyn kuulokkeissa tyydytään 7.1-kanavaiseen toistoon.


Luurit päähän ja leffaan

Sony WH-L600 -kuulokkeet antavat 280 euron hinnalleen mukavasti vastinetta. Kuulokkeiden käyttö on helppoa, ja ne tuntuvat mukavilta päässä. Ennen elokuvan katsomista periaatteessa riittää, kun nostaa kuulokkeet korvilleen ja tarvittaessa tarkistaa valitun äänitilan. Sitten ei kun popcornit syliin ja katsomaan.
Toisto on vaivatonta ja rasittamatonta niin elokuvia katsellessa kuin musiikkia kuunnellessakin. Musiikintoisto-ominaisuudet pääsivät yllättämään positiivisesti. Hintansa puolesta Sonyt sopivat huomattavasti useamman kukkarolle kuin aiemmin testaamamme JVC:n huippukuulokkeet. Vielä kun akunkestokin on kohdallaan, niin näitä on helppo suositella

HYVÄÄ & HUONOA

Helppous ja mukavuus
Ääni ja toiminta kokonaisuutena
Akkukesto
Suomenkieliset ohjeet


Tietoa & Tekniikkaa

Sony WH-L600
Hinta: 280 €
Lisätietoja: sony.fi
Kuuloketyyppi: Suljettu, korvan ympäröivä
Kanavat: 7.1
Tuetut formaatit: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX 6.1, DTS 5.1 ja PCM 2-kanavainen
Liitännät: HDMI ARC, optinen sisääntulo, 3,5 mm aux-sisääntulo
Muuta: Pikaohje, virtalähde, optinen johto


Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan (tarkemmat arviot) AVPlus-lehdessä 8/2020 (nro.201)