Insta360 GO 2 -actionkamera on vain 27 grammaa painava ja noin aikuisen ihmisen peukalon kokoinen, mutta kykenee pienestä koostaan huolimatta vaikuttavaan valo- ja videokuvaukseen. Pienikokoinen kamera kulkee helposti mukana ja sen käyttö on vaivatonta. Helppokäyttöisyytensä ansiosta minikameralla voi kuvata korkeatasoisia valokuvia ja videoita tilanteissa, joissa perinteisen kameran tai älypuhelimen käyttö tuntuu liian vaikealta tai epäkäytännölliseltä. Intuitiivisella kamerasovelluksella sekä kuvien ja videoiden muokkaus että sosiaalisessa mediassa jakaminen on tehty helpoksi.

Pienikokoinen actionkamera soveltuu haastavissa tilanteissa kuvaamiseen. Se on helppo ripustaa vaatteisiin, kantaa mukana kaulakorun tapaan tai kiinnittää erikoisiin kuvauspaikkoihin, jotka olisivat vaikeita tai jopa mahdottomia perinteisellä kameralla tai älypuhelimella. Erilaisten kiinnitysmahdollisuuksien ja kuvaamisen helppouden ansiosta kameralla voi saada aikaan toinen toistaan uskomattomampia valokuvia ja vakaita videoita ilman tärähdyksiä. Tasapainottamiseen kamera hyödyntää ainutlaatuista FlowState-kuvanvakausta, jolla liikkuva kuva pysyy selkeänä ja terävänä vauhdikkaissakin tilanteissa. Insta360 GO 2 on myös IPX8-standardin mukaisesti vesitiivis, joten kameralla voidaan kuvata helposti myös veden alla neljän metrin syvyyteen asti.

Kuvaaminen Insta360 GO 2 -kameralla ei voisi olla helpompaa, sillä kertapainallus käynnistää lyhyen videotallenteen kuvaamisen. Kameraa voi ohjata sen latauskotelosta tai älypuhelimen sovelluksesta. Lisäksi kamerassa on OLED-kosketusnäyttö, josta valintojen tekeminen onnistuu kätevästi. Kuljettamisen, latauksen ja ohjauksen lisäksi latauskotelo toimii kameran kolmijalkana.

Korkeatasoisen kuvanvakauksen ansiosta kameralla onnistuu myös hyperlapse- ja timelapse-tehosteiden käyttö, joissa pitkäkestoisten tapahtumien sisältö voidaan tiivistää lyhyeksi ja nopeatoistoiseksi videoksi. Vaihtoehtoisesti kamera taipuu myös monenlaisiin hidastusvideoihin. 120 kuvan sekuntinopeudella taltioidun videon voi muokata upeaksi hidastuskoosteeksi pienellä vaivalla. Yökuvaukset onnistuvat näppärästi Nightlapse-kuvaustilassa, jolloin kamera osaa valita oikeanlaisen valotuksen tarpeen mukaan. Lisäksi erilaiset laajakuvaotokset onnistuvat 120 asteen Ultra Wide -tilassa ja toimintapitoiset ensimmäisen persoonan kuvakulmat 110 asteen ActionView-asetuksella.

Valokuvien ja videoiden muokkaus, rajaus, leikkaaminen ja jälkikäsittely on tehty erittäin helpoksi. Sovelluksen FlashCut 2.0 -ohjelmisto leikkaa ja käsittelee videot tekoälyn ohjauksessa, joka osaa luoda kuvatusta materiaalista upeita videoita musiikilla terästettynä. Ohjelmiston esiasetuksista löytyy valmiita suotimia esimerkiksi urheilun, matkailun ja lemmikkien teemojen mukaisesti. Vaihtoehtoisesti ohjelmalle voi valita käyttöön haluamansa videotallenteet, jolloin se valmistaa niistä kokonaisen videon automaattisesti. Sovelluksella onnistuu myös kuvien tarkempi käsittely. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa värisävyjen määrittely ja videoiden toistonopeuden säätö. Valmiit kuvat ja videot voidaan jakaa älypuhelimella sosiaalisessa mediassa nähtäväksi.

Täydellä latauksella kamerassa riittää virtaa 30 minuutin käyttöön ja latauskotelon kanssa virtaa riittää jopa 2,5 tunnin käyttöön. Yksittäisen videotallenteen pituus voi olla enintään 15 minuuttia, mikä on jopa kolme kertaa edeltävää mallia enemmän. Samalla kameran muisti on nelinkertaistunut ja tarjoaa nyt 32 gigatavua tallennustilaa. Videokuvaa voi taltioida jopa 1440p-tarkkuudella 50 kuvan sekuntinopeudella. Täysteräväpiirtoisella 1080p-tarkkuudella voi kuvata myös 120 kuvan sekuntinopeudella. Valokuvia kamera kykenee ottamaan yhdeksän megapikselin tarkkuudella.

Insta360 GO 2 -actionkamera on myös tehty monipuolisesti yhteensopivaksi erilaisten lisävarusteiden kanssa. Latauskotelo on varustettu neljännestuuman kokoisella ruuvikierteellä, jonka ansiosta kameran voi kiinnittää helposti esimerkiksi selfietikkuun. Kameran magneettikiinnitys mahdollistaa kiinnityksen erilaisiin metallipintoihin, kuten magneettiseen kaulakoruun, jota voidaan käyttää vaikkapa paidan alle kätkettynä. Monipuoliseen tarvikevalikoimaan sisältyvät muun muassa erilaiset kuvasuotimet, linssinsuoja ja kätevä pikakiinnike. Insta360 GO 2 on yhteensopiva Android- ja iPhone-älypuhelinten kanssa.

Suositushinta: 329 euroa
Lisätietoa: insta360.com/product/insta360-go2