Pro-Jectin pikkuruisiin Box-laitteisiin kuuluva Tuner Box S2 tarjoaa kompaktissa ja edullisessa paketissa hurjan kätevän fm-virittimen mihin vain systeemiin!

Suomalaiset ovat kovia kuuntelemaan radiota. Tuoreimman Radiovuosi-tutkimuksen mukaan radiota kuuntelee päivittäin 3,4 miljoonaa yhdeksän vuotta täyttänyttä suomalaista, ja viikoittain radio tavoittaa peräti 4,5 miljoonaa suomalaista.

Vaikka tutut radiokanavat ja -ohjelmat löytyvät nykyään netistäkin käden käänteessä, monessa paikkaa perinteinen fm-viritin on silti vielä voimissaan. Mutta jos sellaisen haluaisi hankkia uuteen järjestelmään, tarjontaa ei ihan mahdottomasti ole.

Tässä kuvioon astuu itävaltalaismerkki Pro-Jectin kätevät Box Design -sarjan pienikokoiset erillislaitteet, joiden joukossa radiopuolta edustaa edullinen, 169 euroa maksava Tuner Box S2. Box-laitteille ominaiseen tapaan Tuner Box S2 on hyvin kompakti alumiinilaatikko, joka on saatavana mustana ja hopeisena. Sen yksinkertainen toteutus mahdollistaa peräti 99 radiokanavan muistiin tallentamisen.

Tuner Box S2:n käyttö hoituu joko etupaneelin painikkeiden tai kaukosäätimen ja pistematriisinäytön avulla. Näytöllä näkyy esivalitun kanavan numero, taajuus, signaalin vahvuus, onko toisto monoa vai stereota sekä haetaanko kanavia automaattisesti vai manuaalisesti. Kanavan hienoviritystä auttaa sitä varten tarkoitettu ilmaisin. Näytön kirkkautta ja värisävyä pystyy säätämään kaukosäätimen avulla.

Johtojen kytkemisen jälkeen laite on valmis käytettäväksi. Laitteen kanavahaun kerrotaan olevan nopea ja tarkka, ja ääntä parantaa muun muassa kohinanesto-ominaisuus.

Liitännät ovat sangen yksinkertaiset: mukana on liitäntä 75 ohmin antennille, linjatasoinen stereo rca -lähtö esivahvistimelle, trigger sisään ja ulos laajempaan järjestelmään liittämistä ajatellen sekä micro-usb-mallinen viiden voltin virtaliitäntä.

Muutahan ei varsinaisesti tarvitakaan.

Pro-Ject-tuotteet tuo maahan AH-Hifisystems Oy.