Japanilainen perheyritys Rotel täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Sen kunniaksi yhtiö on julkistanut alkajaisiksi viisi uutta laitetta, jotka ovat päivitettyjä versioita ennestään tutuista malleista. Lisää on tulossa vuoden mittaan, muun muassa rajoitetusti saataville tulevia erikoisversioita.

Integroitu stereovahvistin A14MKII on Rotelin 14-sarjan lippulaivamalli, jossa on nyt uusi Texas Instrumentsin 32-bit / 384kHz -DAC-piiri. Myös DA-muuntimen filttereitä on päivitetty 25 uudella komponentilla, ja virtalähdettä on paranneltu. Piirisuunnittelussa on hyödynnetty Rotelin Michi-sarjasta saamia kokemuksia.

Linjatasoisia analogisisääntuloja on neljä paria. Vinyylin ystäviä ajatellen vahvistimessa on phono-sisääntulo MM-rasioille. Digitaalisempaa lähestymistapaa arvostaville on tarjolla kaksi koaksiaalista ja kaksi optista sisääntuloa, USB-B, ethernet ja aptX Bluetooth. Vahvistin tukee myös Roonia ja MQA-enkoodausta. Kaiutinlähtöjä löytyy kahdelle kaiutinparille. Jos haluaa käyttää erillistä päätettä tai aktiivikaiuttimia, tarjolla on myös pre-out-lähdöt.

Rotelin 15-sarjassa on päivitetty neljää laitetta. Sarjan lippulaivassa RA-1592MKII:ssa on paranneltu kaikkia kriittisiä piirejä. DA-muuntimessa kondensaattorien vaihdon luvataan parantaneen taajuusvastetta ja komponenttien toleranssit ovat parantuneet. RA-1572MKII:ssa on niin tehty parannuksia piireihin ja komponentteihin, esimerkiksi kondensaattoreihin.

15-sarjassa on uudistettu integroitujen vahvistimien lisäksi kahta esivahvistinta, RC-1572MKII ja RC-1590MKII. Niissä on niin ikään päivitetty komponentteja muun muassa DA-muunninpiirissä, DACin virtalähteessä ja balansoidussa XLR-piirissä. DA-muunnin perustuu samaiselle Texas Instrumentsin piirille kuin integroiduissakin.

Tarjolla on balansoidut XLR-sisääntulot ja -lähdöt, MM-phono-esivahvistin, digitaalisia ja analogisia sisääntuloja, aptX Bluetooth, USB-liitäntä PC-käyttöön sekä tuki MQA:lle ja Roonille. Lippulaiva RC-1590MKII:ssa RCA- ja XLR-lähtöjä on kaksin kappalein, ja tarjolla on myös subbarilähtö.

A14MKII: 1 399 €
RA-1572MKII: 1 949 €
RA-1592MKII: 2 699 €

RC-1572MKII: 1 299 €
RC-1590MKII:n hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

www.rotel.com

www.bwgroup.fi