Abloy on tuonut uuden Yale Linus -älylukon Suomeen. Se toimii puhelimen ja näppäimistön välityksellä ja sen luvataan soveltuvan esimerkiksi lapsiperheiden käyttöön tai Airbnb-käyttöön. Suomeen tuotava Yale Linus -lukko on räätälöity Suomen oloihin. Lukkorungossa on huomioitu Suomessa vaadittu suurempi vääntövoiman tarve.

Lukon voi joissain tapauksissa asentaa myös rivi- ja kerrostaloasuntoihin, jos taloyhtiö sen sallii. Se asennetaan oven sisälle niin, että mekaaninen avainpesä ja mekaaninen avain jäävät älylukon rinnalle. Monissa taloyhtiöissä ovea ei saa muuttaa ulkoa päin. Avaaminen tapahtuu Bluetooth-yhteydellä ja tarvittaessa automaattisesti ovea lähestyttäessä. Oven voi myös lukita automaattisesti.

Lisävarusteena voi hankkia paristotoimisen Yale Smart Keypad -näppäimistön avaamista varten. Tarjolla on myös Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosa, jolloin vieraille voi antaa virtuaalisen avaimen ja hallita kulkuoikeuksia myös etänä. Lapsiperheet voivat saada tiedon, kun lapsi avaa oven ja Airbnb-vuokranantaja tietää, milloin vuokralaiset ovat tulleet paikalle. Ovimagneetin ansiosta tietää myös, jos ovi on jäänyt auki.

Yale Linus -älylukko on nyt saatavilla jälleenmyyjiltä kuten Abloy-valtuutetuista Yale Partner -lukkoliikkeistä ja joistain rautakaupoista. Hintaa kuluttajapakkauksella on 295 euroa. Mukana tulee lukon lisäksi asennuslevy, siirrinratas, ovimagneetti, asennusparistot ja ruuvit. Värivaihtoehdot ovat mattamusta ja hopea.

Testasimme alkuvuodesta kolme älylukkoa. Artikkelin voit lukea täältä.

www.yale.fi