Philipsin Fidelio X3 -kuulokkeet tarjoavat ääntä ja viimeistelyä, joka pitää pintansa ankarasti kilpaillussa hifikuulokkeiden hintaluokassa.

Teksti: Joni Nikkola
Kuvat: Valmistaja & AVPlus-toimitus

Takavuosikymmeninä Philips oli arvostettu hifibrändi. Muutama vuosi sitten myyntiin tulleet Fidelio-kuulokkeet olivat vakuuttava paluu, mutta välillä nekin olivat poissa Euroopan-markkinoilta.

Suomessa elokuun lopussa myyntiin tulleet Philips Fidelio X3 -kuulokkeet ovat yhtiön kuulokemalliston lippulaiva. Hinnat liikkuvat Suomessa pääosin vajaan 400 euron tietämissä, joten ne sijoittuvat kilpailtuun hintaluokkaan.

Kaapelin liitännät ovat molemmissa kuulokekupeissa erikseen.

Kuulokkeiden yläpanta ja sanka on päällystetty paksulla nahalla, joka todella myös tuoksuu nahalle.

Kuulokkeiden 50-millimetriset dynaamiset elementit on kallistettu hieman korvaa kohti, minkä luvataan parantavan ylätaajuuksien toistoa ja stereokuvaa.

Philips Fidelio X3: Helposti lähestyttävää ääninautintoa

Philips Fidelio X3 -kuulokkeet vakuuttavat joka osa-alueella tasavahvalla suorituksellaan. Hillitty mutta tyylikäs ulkonäkö sopii heille, jotka eivät kaipaa päänkääntöpotentiaalia. Äänenlaadultaan kuulokkeet ovat kilpaillussa hintaluokassakin kovaa tasoa.

Koska kuulokkeet vieläpä sopivat niin monenlaisen musiikin kuunteluun, niitä on helppo suositella. Diskantti saattaa olla joillekin turhan raikas, mutta kyseessä on pikkujuttu kokonaisuudessa.

Kuljetus- ja säilytyskotelo ei kuitenkaan olisi pahitteeksi tässä hintaluokassa, vaikka kuulokkeet eivät luonteeltaan reissukuulokkeet olekaan. Muuta valittamista kuulokkeista on vaikea löytää. Varsinkin alehintaisina kuulokkeet ovat varsinainen löytö. Toivottavasti Philipsin paluu hifimarkkinoille on tällä kertaa pysyvämpi.

HYVÄÄ & HUONOA

Hillityn tyylikkäät
Äänenlaatu
Ei nirsot toistettavalle musiikille
Ei kuljetuskoteloa tai suojapussia

Philips Fidelio X3

Hinta 349 €

Lisätietoja philips.fi

Kuuloketyyppi Avoin, korvan ympäröivä

Elementit 50 mm neodyymimagneetilla

Taajuusalue 5–40 0000 Hz

Impedanssi 30 Ohm

Herkkyys 100 dB @ 1 mW

Paino 380 g

Muuta 3,5 mm kaapeli (3 m), 2,5 mm balansoitu kaapeli (3 m), 6,3 mm sovitin, johtopidike


Juttu on julkaistu alunperin AVPlus-lehdessä 7/2020 (nro.200).