NAD Electronics on julkistanut Classic Series -mallistonsa lippulaivamalliksi integroidun C 399 Hybrid Digital DAC Amplifier -vahvistimen. Valmistaja lupaa, että vahvistin vie hinta/laatusuhteen ja suorituskyvyn uudelle tasolle. Se hyödyntää järeämmän Masters Series -malliston HybridDigital nCore -vahvistintekniikkaa. Jatkuvaa tehoa luvataan 180 wattia kanavaa kohden ja hetkellistä tehoa 250 wattia. Masters Seriesistä on peräisin myös 32 bitin syvyyteen ja 384 kilohertsin näytteenottotaajuuteen yltävä ESS Sabren DA-muunnin, jota on käytetty Masters M10 -ja Masters M33 -vahvistimissa.

Kaiutinlähtöjä on kaksin kappalein, ja lisäksi tarjolla on pre-out-lähdöt erillisiä päätevahvistimia tai aktiivikaiuttimia varten sekä kaksi subbarilähtöä. Langaton toisto onnistuu 24-bittisenä kaksisuuntaisella aptX HD Bluetooth -yhteydellä – toisin sanoen siis vahvistimella voi toistaa ääntä esimerkiksi kännykästä ja toisaalta yhdistää vahvistimeen langattomat kuulokkeet. Langallista kuulokekuuntelua varten on matalaimpedanssinen ja tehokas kuulokevahvistin, jonka luvataan selättävän vaikeatkin kuormat.

Sisääntulopuolella on kaksi optista ja kaksi koaksiaalista digiliitäntää ja eARC-paluukanavalla varustettu HDMI-liitäntä esimerkiksi television liittämistä varten. Sen kautta on myös mahdollista hallita vahvistimen äänenvoimakkuutta television kaukosäätimellä. Analogisiakin liitäntöjä löytyy: kaksi paria linjatasoisia RCA-sisääntuloja, MM Phono -levysoitinliitäntä. Erityistä phono-liitännässä on infraääniä vaimentava piiri. Vahvistin on myös liitettävissä useisiin eri kotiautomaatiojärjestelmiin.

C 399:n mukana NAD lanseeraa myös uuden sukupolven vuonna 2006 esitellystä modulaarisesta MDC-rakenteestaan, nimellä MDC2. Sen ansiosta vahvistimeen pystyy myöhemmin lisäämään uusia toimintoja. MDC-päivitysmoduuleissa on aikaisemmin nähty esimerkiksi 4K-tukea, HDMI-liitäntää, BluOS-monihuonejärjestelmää ja Dolby Atmos -päivitystä.

MDC2-moduuleissa tarjolle tulee heti alkuun langattomalla ja ethernet-verkkoyhteydellä varustettu BluOS-D. Sitä voi hallita BluOS Controller -sovelluksella Android-, iOS-, macOS- ja Windows-käyttöjärjestelmistä. Se tukee useita suoratoistopalveluita sekä AirPlay 2:ta, Spotify Connectia ja Tidal Connectia. Musiikkia voi myös toistaa monihuoneisesti paikallisista lähteistä.

Hinta Suomessa on 1999 € ja arvioitu saapumisaika on loka-marraskuu. BluOS-D-moduulin hinta on 599 €.

www.nadelectronics.com

www.ah-hifisystems.fi