iFi on esitellyt uuden hip-dac 2:n. Se on seuraaja vain parisen vuotta sitten julkaistulle hip-dacille. Kyseessä on edeltäjänsä tapaan kannettava USB-DAC/kuulokevahvistin.

Uutuus on saanut railakkaan Sunset Orange -värin anodisoidulla alumiinipinnalla. Sisuksissa puolestaan on nyt 16-ytiminen XMOS-siru, jonka luvataan tarjoavan nelinkertaisesti muistia. Samainen siru on tuttu valmistajan lippulaiva-DAC:ista iDSD Diablosta. Laite kykenee nyt täysipainoiseen MQA-dekoodaukseen, jolloin esimerkiksi Tidalin Masters-laatuista ääntä pystyy toistamaan laitteen voimin. iFi hip-dac 2:ssa on myös päivitetty master-kellopiiri, joka perustuu kristallikelloon. Sen turvin jitterin pitäisi olla vähäisempään muunnettaessa signaalia digitaalisesta analogiseksi.

Edeltäjästä on säästetty Burr-Brownin DA-muunninpiiri, joka kykenee PCM- ja DXD-toistoon 384 kilohertsin taajuudella ja DSD256-toistoon. Kulloinkin käytössä olevan tiedostomuodon ja näytteenottotaajuuden näkee äänenvoimakkuuden säätöpyörän vieressä olevista LED-valoista.

Lähtöinä on 3,5 millimetrin balansoimaton kuulokeliitäntä sekä balansoitu 4,4 millimetrin Pentaconn-liitäntä. Kuulokevahvistimen valmistaja lupaa tarjoavan 400 milliwatin tehon 32 ohmin kuormaan. Balansoidusta lähdöstä pitäisi irtoaman 6,3 voltin lähtöjännite 600 ohmin kuormaan, joten raskaammatkin studiokuulokkeet tulevat kyseeseen. Tarjolla on myös kytkin gain-vahvistukselle, jolloin saa vielä lisäbuustia tarvittaessa. Laitteessa on myös valmistajan mukaan tavallista sofistikoituneempi XBass-bassonkorostus, joka hoitaa hommansa tekemättä keskiäänitoistoa mutaiseksi.

Kapasiteetiltaan 2 200 milliampeeritunnin akun luvataan riittävän 8–12 tuntia kuulokkeista ja äänenvoimakkuudesta riippuen. USB-liitäntöjä on kaksin kappalein. USB-C-liitännällä hoituu laitteen lataaminen ja USB-A-liitännällä äänen siirtäminen. Jälkimmäisessä on myös urosliitäntä, jonka ansiosta Lightning-porttia käyttäjät voivat käyttää Applen kamera-adapterijohtoa. Mukana tulee USB-C OTG -johto, USB-A-johto ja USB-C-latausjohto.

iFi on julkistanut samalla myös Dove Grey -värisen kotelon, joka soveltuu molempien sukupolvien hip-dacien kanssa.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.ifi-audio.com

www.tur-pex.com