Teksti ja kuvat: Teppo Hirvikunnas

Coldray on helsinkiläisen Audiomania-hifiliikkeen oma kaapeliedustus, ja sen perusmallisto Line CU on liikkeen vetäjän, pitkän linjan hifikauppiaan ja muusikon Mitro Koskiluoman valinta entry-level kaiutinkaapeliksi. Kolmemetrinen pari maksaa kohtuulliset 179 euroa.

Kaapeli koostuu kahdesta toisiinsa melko harvasti punotusta johtimesta, joissa kussakin on noin 190 suoraa ohutta kuparisäiettä. Johtimien säikeitä ei ole siis punottu toisiinsa. Johtimissa ja niiden muodostamassa kaapelissa on paksuhko pvc-kuori. Johtimien välissä on myös puuvillaeristettä. Kaapeli on tukevan tuntuinen ja jäykähkö, mutta ei liian. Liittiminä on kullatut, sivulta auki olevat niin sanotut Z-banaanit, jotka tarjoavat hyvän kontaktin.

Valmistaja ei kerro kaapeleista oikeastaan mitään, eikä niille myöskään ilmoiteta mitään teknisiä arvoja. Kaapelille mitatut reaktanssi- ja resistanssiarvot olivat erittäin matalat.

Vertaisimme kaapeleita käyttämiimme Kimber Kable Classics 8PR -kaapeleihin. Vahvistimena Arcam ja kaiuttimina vanhat mutta erinomaiset Epos ES14:t.
Ääneltään Coldrayt kuulostivat olevan referenssejä kirkkaammat, ja ainakin jollain tavalla tiukemmat. Kokonaisuutena hyvinkin neutraali toisto. Keskialueen resoluutio on hyvä, ja bassot kuulostavat tiukoilta. Basso on kuitenkin hieman vaimeampi kuin referenssissä.

Kokonaisuutena Coldray Line CU 3M on kohtuuhintainen mutta luokassaan erittäin laadukkaan ja uskottavan oloinen kaapeli. Sitä voi hyvinkin suositella yleispäteväksi entry-level-kaapeliksi monenlaiseen laitteistoon.

Coldray Line CU 3M

Hinta 179 € /pr
Edustaja/maahantuoja Audiomania
Lisätietoja audiomania.fi

Johtimet/kaapeli 2 x 2,5 mm2
Säikeitä/johdin n. 190
Kaapelin ulkomitat n. 1 x 8 mm
Kokonaismassa (/kaapeli) n. 265 g
Mitattu reaktanssi (1/20 kHz) 0,02/0,063 ohmia
Mitattu resistanssi 0,026 ohmia
Muuta Pituudet 2,0/2,5/3,0/3,5/4,0 m


Juttu on julkaistu alunperin AVPlus-lehdessä 2/2021 (nro.203).