Helppokäyttöisyys, dynaaminen ja rikas ääni, tuki kaikille keskeisille analogisille ja digitaalisille musiikkiformaateille sekä -lähteille, yhteensopivuus liki kaikille kaiuttimille ja vielä tarpeeksi tehoa niiden kaikkien ajamiseen – tarvittaessa tuplanakin. Tämän kaiken tarjoaa brittimerkki Cambridge Audion uusi lippulaivaintegroitu EVO 150!

Teksti: AVPlus-toimitus
Kuvat: Valmistaja

Nykyaikaisilla hifimarkkinoilla erottuminen vaatii usein poikkeuksellista näkemyksellisyyttä. Pelkkä hyvä ääni ja vaikkapa kattava liitettävyys ovat varsinkin hiukan hintavampien laitteiden kohdalla jo perusedellytyksiä. Kaulaa kilpailijoihin tuleekin kasvattaa omintakeisilla ratkaisuilla muun muassa designin saralla, eikä pahitteeksi olisi olla myöskään tiukasti kiinni nykyajassa ominaisuusluettelon kanssa.

Brittimerkki Cambridge Audion uudet EVO-sarjan integroidut vahvistimet nostavat tuotekategoriansa rimaa jälleen pykälän korkeammalle. Ne nimittäin kattavat monenlaisia tarpeita, tarjoavat nipun nykyaikaisia ominaisuuksia ja vieläpä näyttävät aivan poikkeukselliselta. Kaksikosta edullisempi EVO 75 maksaa 2 099 euroa, ja tässä tarkastelussa olevan EVO 150:n hinta taas on 500 euroa enemmän. Malleilla ei varsinaisesti ole muuta eroa kuin EVO 150:n suurempi vahvistinteho sekä hiukan kattavammat liitännät.

Vahvistin ja verkkosoitin

Teknisesti ottaen EVO 150 on integroitu vahvistin, jossa on sisäänrakennettu da-muunnin sekä striimeri verkko-ominaisuuksilla. Vahvistinosio laitteessa on d-luokkainen Hypexin NCore, ja suoratoistoa varten mukana on Cambridge Audion itse kehittämä StreamMagic-alusta.

Kaikki tämä on onnistuttu leipomaan visuaalisesti houkuttelevaan, luontevasti eri pintamateriaaleja ja viimeistelyjä yhdistelevään pakettiin, jota nykyajalle ominaisesti voi sujuvasti komentaa myös ohjainsovelluksen kautta.

EVO 150:n voisi kuvitella helposti olohuoneen ainoaksi pääkeskukseksi, johon saa halutessaan kytkettyä vaikkapa television hdmi-liitännällä, joko usb-massamuistilaitteita tai tietokoneen, vinyylisoittimen mm-rasialla, analogisia tai digitaalisia ohjelmalähteitä ja niin edelleen.

Varsinaista vahvistintehoa EVO 150 tarjoaa nimensä mukaisesti 150 wattia kahdeksaan ohmiin, ja siihen voi liittää kaksi kaiutinparia. Laitteen da-muunnin puolestaan on ESS Sabre ES9018K2M, jonka resoluutio yltää maksimissaan 384 kilohertsiin ja 32 bittiin pcm-puolella ja 256-tason dsd:hen.

Nykypäivän tarpeita silmällä pitäen EVO 150 on monella tapaa korkean resoluution toistin. Da-muuntimensa ansiosta se toistaa erilaisista langallisista tai usb-lähteistä hires-tiedostoja, mutta myös langatonta bluetoothia käytettäessä mukana on aptx hd -kodekki. Luonnollisesti myös verkkosuoratoiston puolella resoluutiota piisaa. Valinnanvaraa on upnp-toistosta Airplay 2:een, Chromecastiin, nettiradiokanaviin, Spotify Connectiin, TIDALiin mqa-tuella sekä Qobuziin, ja EVO 150 on myös Roon Ready. Verkkoyhteydet löytyvät sekä langattoman wifin että langallisen ethernetin muodossa.

Laitteen käyttöä helpottaa tarkka ja kookas 6,8 tuuman värinäyttö, ja verkkotoiminnoista kaiken irti saa älylaitteeseen ladattavalla, sarjassaan poikkeuksellisen fiksulla ja komealla StreamMagic-ohjainsovelluksella. Paketissa on tosin mukana myös perinteinen kaukosäädin.


Cambridge Audio EVO 150 tarjoaa liitäntöjä joka lähtöön: muun muassa kahdet naparuuvit kaiuttimille, vinyylisoitintulon (mm), hdmi arcin televisiolle sekä balansoidut xlr-tulot ja niin edelleen.

Cambridge Audio EVO150: Komeasti kehittynyt

Kodin viihdepääkeskuksena toimivan integroidun vahvistimen ei tarvitse enää olla pelkkä musta tylsä laatikko, vaan sillä voi olla myös esteettisiä ominaisuuksia – niiden tärkeiden teknisten ohella. Tätä taustaa vasten Cambridge Audion EVO 150 on varsin tervetullut, monipuolinen ja tehokas integroitu vahvistin, joka tarjoaa monenlaista liitettävyyttä ja käytettävyyttä useimpiin tarpeisiin.

Kaiken tämän lisäksi vahvistin myös kuulostaa luontevan skarpilta ja nopealta, eikä sen teho hyydy vähän vaativammankaan kaiutinkuorman edessä. Vaikka noin 2 500 euron hintaluokassa on jo paljon valinnanvaraa ja myös vaatimuksia laadulle, EVO 150 vastaa kaikkeen tasaisen tyylikkäällä otteella. Vaikka osa kilpailijoista tarjoaa enemmän ominaisuuksia ja liitäntöjä, EVO 150 vastaa viehkeällä muotoilullaan sekä käytön helppoudella – olipa kädessä sitten kaukosäädin tai älylaite ohjainsovelluksineen.

HYVÄÄ & HUONOA

Monipuolisuus ja liitettävyys
Skarpin luonnollinen ääni
Ulkonäkö ja design
Ei mainittavia miinuksia!

Cambridge Audio EVO150
Hinta2599 €
EdustajaHighend Studio Finland oy
Lisätiedotcambridgeaudio.com
highendstudio.fi
ToimintaperiaateStriimaava integroitu vahvistin
Nimellisteho2 x 150 W @ 8 Ohm / 2 x 250 W @ 4 Ohm
Tulot1 pr RCA, 1 pr XLR, levysoitin, 2 x optinen, koaksiaalinen, usb-a, usb-b, ethernet, 12 V trigger
Lähdöt1 pr RCA (pre out), sub out, hdmi arc, 3,5 mm kuulokelähtö, RS-232, 12 V trigger, kaiutinliitännät (2 pr / kanava)
Verkko-ominaisuudetChromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, Tidal Connect, Roon Ready, internet radio, bluetooth (aptx hd)
DA-muunninESS Sabre ES9018K2M
Mitat (l x k x s)305 x 90 x 305 mm
Paino5,3 kg
MuutaVaihdettavat kylkipaneelit, kaukosäädin

Juttu on on lyhennelmä artikkelista, joka on julkaistu alunperin AVPlus-lehdessä 6/2021 (nro.207).