Samsung esitteli ennen CES 2022 -tapahtumaa tämän vuoden uudet televisiomallinsa. Niihin kuuluu MicroLED- ja Neo QLED -paneeliin perustuvia malleja ja Lifestyle-televisioita.

MicroLED-mallistossa on käytetty mikrometrin kokoisia LEDejä. Värien luvataan kattavan täydet sata prosenttia DCI- ja Adobe RGB -värivalikoimasta. Harmaasävyjä televisiot tukevat 20-bittisesti. Kirkkaus- ja väritasoja on enemmän kuin miljoona. Eliniäksi MicroLED-televisioille luvataan yli 100 000 tuntia.

Kokovaihtoehtoina on 110”, 101” ja 89”. Litteiden näyttöjen perusongelmaan eli äänentoistoon on satsattu, sillä televisiot on varustettu ylä- sivu- ja alareunoille sijoitetuilla Dolby Atmos -kaiuttimilla.

Muita ominaisuuksia on Art Mode, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda oman taidegallerian, sekä neljän eri lähteen sisällön katselemisen mahdollistava Multi View -toiminto. Se onnistuu 4K-tasoisella resoluutiolla 120 fps nopeudella.

Tämänvuotisissa Neo QLED -televisioissa on käytetty Quantum Mini LEDejä sekä uutta Neo Quantum -prosessoria. Uuden taustavaloyksikön luvataan tarjoavan parempaa kontrastikartoitusta ja 14-bittistä gradiaatiota, minkä ansiosta valaistuksen ohjauksessa on neljä kertaa aiempaa enemmän portaita kuin aikaisemmin – eli 16 384.

Neo Quantum -prosessoria hyödyntää myös Shape Adaptive Light -tekniikka, jonka avulla analysoidaan näytöllä näkyvää materiaalia kirkkauden ja tarkkuuden maksimoimiseksi. Real Depth Enhancer -algoritmin luvataan puolestaan parantavan realismia ja syvyyden tunnetta.

Lifestyle-televisioissa The Frame, The Sero ja The Serif on tämän vuoden malleissa mattapintainen näyttö, joka on Disability Glare Free, Discomfort Glare Free ja Reflection Glare Free -verifioitu. Lifestyle-mallistossa muut paitsi 32-tuumainen The Serif on 4K QLED -televisioita, jotka tukevat HDR10+:aa ja enimmillään 120Hz virkistystaajuutta mallista riippuen. Mukana on myös Art Mode -tila.

Tuttuun tapaan The Frame on taulutelevisio nimen varsinaisessa merkityksessä, sillä sitä voi käyttää myös tauluna. Kokovaihtoehdot ovat 32–85 tuumaa.

Design-henkisesti muotoillussa The Serif -televisiossa on nyt tarjolla astetta isompi koko, jolloin skaala ulottuu 43–65 tuumaan.

The Seron erikoisuus on, että siinä voi katsoa materiaalia pysty- ja vaakasuunnassa. Uutena on uusi pystysuora Multi View -näkymä, jossa voi katsoa erilaista sisältöä yhtä aikaa. The Sero ei saanut uusia kokovaihtoehtoja.

Uusissa televisioissa on myös päivitetty Smart Hub sekä uusi Gaming Hub, jonka ansiosta Samsungin televisiolla voi pelata pelejä NVIDIA GeForce Now-, Stadia- ja Utomik-pilvipelipalveluista. Se tukee pelikonsoleita ja niiden ohjaimia. Gaming Hub ei tosin ainakaan alkuvaiheessa tule Pohjoismaiden markkinoille.

www.samsung.com