Jos vanhoista stereoista puuttuu langaton bluetooth-yhteys, mutta ne ovat muuten mieleiset, ei pakettia välttämättä tarvitse laittaa kiertoon. Langattoman toiston kun saa osaksi kokonaisuutta helposti ja vielä hyvällä äänenlaadulla!


Musiikin ja muidenkin kuunneltavien sisältöjen suoratoisto eli striimaaminen yleistyy edelleen voimakasta vauhtia. Ja mikäs siinä, kun useammankin meistä taskusta löytyy laite, jolla pääsee käsiksi käytännössä rajattomaan datamäärään missä ja millon vain.

Striimaaminen näkyy myös katukuvassa siinä, että monen korvissa on langattomat bluetooth-kuulokkeet, joissa ääni siirtyy langattomasti toistolaitteelta kuulokkeille. Alun perin jo vuonna 1998 esitelty bluetooth-tekniikka on vuosien saatossa päivittynyt useampaankin kertaan, ja tällä hetkellä kuluttajatuotteissa mennään versiossa 5.2.

Vaikka bluetoothia on etenkin männävuosina vähän aiheestakin arvosteltu sen heikohkosta äänenlaadusta, nykystandardeilla ja pykälää laadukkaammilla laitteilla myös bluetooth-signaali mahdollistaa vähintäänkin kohtuullisen äänenlaadun.

Esimerkkinä siitä paremmasta bluetoothista on itävaltalaisvalmistaja Pro-Jectin BT Box S2 HD​, yksinkertainen lisälaite, jonka voi liittää mihin tahansa analogisella tai optisella digitaalisella toslink -liitännällä varustettuun vahvistimeen. Se vastaanottaa bluetoothin kautta signaalin esimerkiksi älylaitteelta tai tietokoneelta, suorittaa sille (halutessa) muunnoksen digitaalisesta analogiseksi ja siirtää sen linjatasoisena eteenpäin.

Version 5.0 bluetoothin lisäksi BT Box S2 HD tarjoaa paremman äänenlaadun mahdollistavat aptx-, aptx-hd- ja sbc-koodekit. Kun kyseessä on vain yhtä tehtävää varten räätälöity, bluetooth-signaalin vastaanottamiseen tarkoitettu laite, sen sisäinen suunnittelu ja komponentit ovat huomattavasti laadukkaammat kuin monissa integroiduissa ratkaisuissa.

BT Box S2 HD on varsin helppo ja nopea ottaa käyttöön, se hoitaa parinmuodostuksen nopeasti muutamassa sekunnissa ja muistaa kahdeksan eri pariliitosta. Laitteen toimintaetäisyys on noin 10 metriä.

Mitoiltaan vain 116 x 37 x 103 (108) -millimetrinen, kompakti BT Box S2 HD valmistetaan käsityönä Euroopassa, ja se on saatavilla mustana ja hopeisena.


Pro-Ject BT Box S2 HD maksaa 209 euroa, ja löydät sen AK-Hifisystemsiltä!