Maineikas brittiläinen kaiutinmerkki KEF osoittaa, että se taitaa myös täyslangattomien vastamelukuulokkeiden valmistuksen. Mu3 on paitsi tyylikäs myös teknisesti kehittynyt.


Täyslangattomat kuulokkeet ovat yksi voimakkaimmin kasvavista henkilökohtaisen äänentoiston tuotekategorioista. Vielä muutama vuosi sitten moni niiden ominaisuus, esimerkiksi aktiivinen vastamelutoiminto, oli vain hintavampien premium-mallien valtti, mutta nyt se löytyy jo keskihintaluokankin malleista.

Varsinaiset marginaalit erilaisten hintaryhmien välille muodostuvatkin kaikkien osien summasta, varustelusta ja yleisestä laatuvaikutelmasta. Siinä missä osan malleista hinta on saatu poljettua hyvinkin alas, ja osalla teknisten ominaisuuksien listalta löytyy yhtä jos toista, toiset valmistajat taas luottavat paketin yleiseen toimivuuteen, laadukkaisiin materiaaleihin ja käyttömukavuuden korostamiseen.

KEF Mu3 on 230 euron hinnallaan hiukan keskihintaluokan yläpuolelle sijoittuva täyslangaton vastamelukuulokemalli, joka tarjoaa käytännössä kaikki tarpeelliset ominaisuudet – ja vähän päälle!

KEF on työskennellyt brittisuunnittelija Ross Lovegroven kanssa aiemminkin muun muassa Muon- ja Muo-kaiuttimien parissa, ja nyt yhteistyön hedelmänä on Mu3-nimen saanut täyslangaton vastamelukuulokemalli.

Mu3:n ominaisuuslistasta löytyy muun muassa aktiivinen vastameluominaisuus, 5.0-version bluetooth, IPX5-tason roiskesuojaus, peräti 24 tunnin kuunteluaika (kuulokkeiden ja latauskotelon akut yhdessä), viiden minuutin pikalataus, ympäristöäänten läpipäästö sekä ergonominen muotoilu.

Istuvuuden takaamiseksi mukana on neljä paria erikokoisia korvasovittimia, ja itse kuulokeosan muotoilu on suunniteltu sopimaan monenlaisten käyttäjien tarpeisiin.

Kuulokkeissa on 8,2-millimetriset dynaamiset elementit, joiden KEF lupaa kattavan toistokaistan aina 20 hertsistä 20 kilohertsiin. Mu3:n ääntä on kuvailtu yksityiskohtaiseksi ja skarpiksi, ja korvakäytävän sisään asetettaviksi kuulokkeiksi niiden toiston kerrotaan olevan yllättävänkin realistista ja ilmavaa.

Katso tästä KEF Mu3 -kuulokkeiden esittelyvideo:


KEF Mu3 -kuulokkeet maksavat 230 euroa, ja löydät ne Audiokaupasta.