LG on esitellyt kaksi uutta 4K-laserprojektoria CineBeam-mallistoonsa. LG HU715Q -lähiheittoprojektori pystyy heijastamaan 100 tuuman kuvan vain 21,7 senttimetrin etäisyydeltä seinästä, joten se soveltuu käytettäväksi myös pienessä tilassa. Sisustusystävällisyyden nimissä projektorin voi peittää tanskalaisen Kvadratin valmistamalla suojakankaalla.

Projektori on varustettu sisäänrakennetulla 2.2-kanavaisella äänentoistojärjestelmällä, jota saa laajennettua surround-systeemiksi yhden tai kahden Bluetooth-kaiuttimen voimin. Kolmesta hdmi-liitännästä yksi tukee äänen eARC- ja ARC-paluukanavaa. Projektorin siis saa kytkettyä myös kotiteatterijärjestelmään tai soundbariin halutessaan.

HU710P puolestaan pystyy heittämään sadan tuuman kuvan 2,9–4,6 metrin etäisyydeltä. Maksimikuvakoko on 300 tuumaa. Laser-led-projektorissa on tarjolla 60 prosentin vertikaalinen ja 24 prosentin horisontaalinen linssinkääntö sekä keystone-säätö, joten projektoria ei ole pakko asettaa aivan suoraan heijastettavaan pintaan nähden. HDMI-liitännät ovat vastaavat kuin lähiheittomallissakin, mutta sisäänrakennettuna on vain 5 watin stereojärjestelmä.

Kontrastisuhteeksi ilmoitetaan molemmille 2 000 000:1. Lähiheittoiselle HU715Q:lle kirkkaudeksi ilmoitetaan 2500 ANSI luumenia ja HU710P:lle 2000. Polttimon luvataan kestävän 20 000 tuntia eli 40 tunnin viikottaisella katsomisella kymmenen vuotta.

Projektorien ominaisuuksiin kuuluu dynaaminen sävynsovitus, joka tukee HDR:ää. Mukana on myös Filmmaker Mode -tila, jossa kuvasuhteen, ruutupäivitysnopeuden ja värien pitäisi vastata alkuperäistä elokuvaa. Kumpikin tykki osaa myös optimoida kuvan ominaisuudet katselutilan vallitsevan valon mukaan. Käyttöjärjestelmänä on webOS, jonka kautta on saatavilla esimerkiksi laaja kattaus videon suoratoistopalveluita.

Projektorien on määrä saapua kauppoihin vuoden ensimmäisellä kvartaalilla eli aivan pian. Hintoja ei ole vielä kerrottu.

www.lg.com/fi