Amerikkalainen highend-valmistaja McIntosh on esitellyt kaksi uutta integroitua vahvistinta. MA9500 ja MA8950 korvaavat aikaisemmat MA9000- ja MA8900 -mallit.

Molemmissa on uudistetut virtalähteet, jonka päivitetyt komponentit ovat vähäkohinaisempia. Muutenkin suorituskykyä on parannettu. Headroomia on nyt 50 prosenttia enemmän, ja dynamiikan piikit toistuvat nyt entistäkin vähäisemmällä säröllä. Bassotaajuuksien toiston luvataan nyt parantuneen, ja basso on aiempaa paremmin kontrollissa.

Digitaaliset liitännät ja DA-muuntimen sisältävä moduuli on nyt päivittynyt DA1:sta DA2:ksi. Tarjolla on nyt balansoitu kahdeksankanavainen ja 32-bittinen muunnin, jossa on edeltäjäänsä laajempi dynaaminen alue ja vähemmän harmonista kokonaissäröä. Liitännät ovat vanhat tutut: kaksi koaksiaalista, kaksi optista, USB-B, McIntoshin oma MCT-sisääntulo sekä uutena HDMI ARC -liitäntä. Laitteilla on nyt Roon Tested -luokitus. USB-liitännän kautta hoituu parhaimmillaan DSD512-laatu edeltäjän DSD256-laatuun verrattuna.

Järeämpi MA9500 kykenee 300 watin tehoon per kanava. Tarjolla on kymmenen analogista sisääntuloa, joista kaksi on balansoituja ja kuusi balansoimattomia. Levysoitinkäyttöä varten löytyy sekä MC- että MM-rasioita varten phono-sisääntulo, joiden kuorma on säädettävissä. Lähtöliitännät löytyvät balansoituina ja balansoimattomina, jolloin on mahdollista käyttää myös ulkoista päätevahvistinta. Kaiutinlähdöt ovat kullatut. Sävyjä pystyy säätämään kahdeksankaistaisella taajuuskorjaimella.

MA8950 puolestaan on teholtaan 200 wattia. Analogituloja oli yhdeksän, joista yksi on balansoitu, kuusi balansoimatonta, ja samat phono-liitännät löytyvät tästäkin mallista. Lähtöinä on balansoitu ja balansoimaton liitäntä viisikaistaisella taajuuskorjaimella.

Kummassakin mallissa on McIntoshin Autoformer, jonka ansiosta teho on sama riippumatta siitä, onko kaiuttimen kuorma kaksi, neljä vai kahdeksan ohmia. Power Guard taas vahtii sisääntulo- ja lähtösignaaleja ja säätää tulotasoja kaiuttimien säröytymisen välttämiseksi. Jäähdytyksestä huolehtivat lämpönielut ja oikosulkuja vahtii puolestaan ilman sulaketta toimiva Sentry Monitor, joka pudottaa päätteen pois pelistä ennen kuin virta ylittää turvallisen rajan.

Home Theater PassThrun avulla laitteet voi kytkeä saumattomasti kotiteatterijärjestelmään. Kuulokekuuntelua varten on järeä kuulokevahvistin. Se on varustettu HXD-ristiinsyötöllä, jonka avulla kuulokkeilla kuunnellessa voi saavuttaa kaiutinmaisemman kuunteluvaikutelman.

MA9500 11 490 €
MA8950 15 490 €

www.mcintoshlabs.com

www.simex.fi