Jokainen meistä kuulee äänen eri tavalla, ja samoin jokaisella meistä on omat mieltymyksemme äänentoiston suhteen. Nykytekniikan avulla kuulokeäänen räätälöinti onnistuu juuri sinun korvillesi!


Moni tyytyy kuulokeääneen sellaisena kuin valmistaja on sen virittänyt. Eikä siinä mitään, kyllähän hyvät kuulokkeet kuulostavat hyvältä, mutta joskus siitä hyvästäkin on mahdollista vielä parantaa.

Tältä pohjalta moni säätää kuulokkeidensa ääntä esimerkiksi toisto-ohjelmasta löytyvällä taajuuskorjaimella, jolla esimerkiksi maltillisten basso- tai diskanttitoiston puutteiden tai korostumien fiksailu käy varsinkin osaavissa käsissä suhteellisen nopeasti ja helposti.

Jossain määrin toiston maltillinen taajuuskorjaus on kuulokekuuntelussa jopa suotavaa, sillä tietynlaisilla eq-profiileilla on mahdollista täydentää toistokaistaa niin, että kuunteluvoimakkuutta voi vastaavasti hiukan pudottaa. Tämä taas säästää paitsi korvia, esimerkiksi langattomien kuulokkeiden kohdalla myös vähän niiden akkua.

Toiston räätälöinti on kuitenkin mahdollista viedä pykälää pitemmälle, kuten esimerkiksi PSB:n M4U 8 mkII -kuulokkeiden kohdalla. Niissä nimittäin työkalupakkiin kuuluu myös Audiodon kehittämä Personal Sound -teknologia, jonka avulla kuulokkeiden toisto kalibroidaan juuri sinun korvillesi erilaisilla testisignaaleilla ja niihin liittyvillä kysymyksillä.

Siinä missä kaiutinkuuntelussa samantyyppinen huonekorjausteknologia on viime vuosina yleistynyt melkoista vauhtia, kuulokepuolella vastaavat ominaisuudet ovat huomattavasti harvinaisempia. Tämä nostaakin M4U 8 mkII:n tuotekategoriansa mielenkiintoisimpien ratkaisujen joukkoon.

PSB M4U 8 mkII:t ovat toimintaperiaatteeltaan langattomat over ear -sankakuulokkeet. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on valmistajan pidetyn M4U 8 -kuulokemallin toisen sukupolven versio, jota on päivitetty uusin ominaisuuksin.

Jo mainitun Personal Sound -kalibroinnin ohella mukana on nyt PSB:n RoomFeel-teknologia, joka lyhykäisyydessään hyödyntää kaiutinkuuntelun hyviä ominaisuuksia ja tuo ne osaksi kuulokkeiden äänentoistoa. Näinpä M4U 8 mkII:n toiston kuvaillaan olevan astetta eläväisempi, ilmavampi ja korvia miellyttävämpi verrattuna toisinaan melko tiukan ja umpinaisen äänikuplan pään ympärille muodostavaan kuulokekuunteluun.

Mukana on myös uusinta teknologista kehitystä edustava aktiivinen vastamelutoiminto, jonka tukena on Knowlesin MEMS-mikrofonit. Vastamelutoiminto on luonnollisestikin myös kytkettävissä pois päältä, ja tarjolla on lisäksi vastamelukuulokkeissa nykyään yleinen ympäristöäänen läpipäästötoiminto.

Kuulokkeiden ohjaukseen on tarjolla sovellus, ja akunkeston luvataan yltävän 25 tuntiin. Lataus tapahtuu nykystandardien mukaisesti usb-c-liitännällä.

Ja entäpä sitten se ääni? No, sehän räätälöidään tietysti vain sinun korvillesi!

Katso tästä psb M4U 8 mkII -kuulokkeiden esittelyvideo:


Psb M4U 8 mkII -kuulokkeet löydät 449 euron hintaan AK-Hifisystemsiltä​!