Loewen uusi Bild v.55 ei ehkä erotu massasta niinkään monipuolisilla ominaisuuksilla vaan yksinkertaisella ja hyvällä käytettävyydellä – ja erinomaisella kuvalla.

Teksti: Heikki Kivelä
Kuvat: Valmistaja & Heikki Kivelä

Niin klassikkomerkki kuin vuonna 1923 perustettu saksalainen Loewe onkin, 2000-luku ei ole kohdellut sitä kovinkaan hyvin. Viimeisen kymmenen vuoden sisään merkki on ollut hävitä kahteenkin otteeseen markkinoilta, mutta talousvaikeuksista huolimatta se on kuin onkin keikkunut isompien brändien mukana kuumana käyvillä kulutuselektroniikkamarkkinoilla.
Loewen tällä hetkellä myynnissä olevaan Bild-mallistoon kuuluu sarjat c, s, i ja v sekä 1, 2, 3 ja 5. Näistä Bild i on tuorein ja nyt tarkastelussa oleva, 55- ja 65-tuumaisena saatava v toiseksi tuorein. Siinä missä i-sarjan televisiot ovat enemmän keskihintaluokan laitteita Euroopan-hintojen sijoittuessa 2 700–3 700 euron haarukkaan näytön koosta riippuen, Bild v:n 55-tuumainen versio maksaa 3 999 euroa.
Se on kieltämättä melko paljon televisiosta, mutta toisaalta saksalaismerkillä on tarjota myös hintaa vastaavia ominaisuuksia. Ja ne taas poikkeavat massamerkkien vastaavista.

Perusasiat kunnossa
Loewe Bild v.55 on näyttötekniikaltaan 4k-oled, joka tukee hdr-sisältöjä. Varsinainen oled-paneeli tulee eteläkorealaisjätti LG:ltä, mutta Loewen mukaan he ovat päässeet itse määrittelemään paneelin tarkemmat ominaisuudet. Koko komeus kasataan myyntikuntoon Loewen tehtaalla Saksan Kronachissa.
Bild v.55 poikkeaa muista markkinoilla olevista televisioista etenkin piirun omaperäisemmällä designillaan. Varsinainen paneeli on erittäin ohut, kuten nykyaikana kuuluukin, ja muu koneisto liittimineen on piilotettu siististi television taakse omaan muoviseen koteloonsa.

Virtaviivaisesta suunnittelusta huolimatta mukaan on saatu integroitua todella pehmeästi ja isosti soiva, käytännössä soundbaria vastaava äänentoistojärjestelmä, joka on erityisesti räätälöitävissä useamman käyttäjän tarpeisiin. Näin esimerkiksi vähän iäkkäämpi katsoja voi nostaa puheäänen taajuuksia saadakseen paremmin selvän dialogista.

Monista muista poiketen Loewe on varustanut Bild v.55:n omalla Loewe os -käyttöjärjestelmällään, jossa on puolensa ja puolensa. Valikkorakenteet ynnä muut ovat toki saatavilla suomeksi, ja niiden käyttö on varsin helppoa ja jouhevaa, mutta varjopuolena on se, ettei tarjolla ole kaikkia Android TV -älytelevisioekosysteemin sovelluksia. Tämän voikin kiertää niin, että hankkii television rinnalle esimerkiksi Apple TV- tai Chromecast-toistimen, jolloin itse ruutu ja sen käyttöjärjestelmä pysyy puhtaana ennen pitkää muistia rasittavasta sovelluskuormasta.
Oikeastaan Bild v.55 on muutenkin enemmän suunniteltu lineaarisen television katseluun kuin varsinaiseen sovellusseikkailuun. Siinä on iso, teratavun sisäinen tallennustila ohjelmien taltiointia varten, ja käyttäjä voi vieläpä katsella eri ohjelmaa samalla kun tallentaa toisella kanavalla pyörivää ohjelmaa.


Loewe Bild v.55 erottuu joukosta virtaviivaisella designillaan. Paneeli tulee, kuten muillakin, LG:ltä Etelä-Koreasta, mutta koko komeus kootaan myyntikuntoon Saksassa. Ohuen oled-paneelin takana sijaitsevat television varsinaiset komponentit sekä liitännät.

Bild v.55 on suunniteltu ennen muuta perinteisen lineaarisen television katselua varten, ja siinä se toimiikin nopeasti ja helposti. Valikot ovat saatavilla selvällä suomella.

Loewe Bild v.55: Palkitsee pitkällä jänteellä

Loewe Bild v.55 ei ole varsinaisesti mikään edullinen televisio, eikä se välttämättä tarjoa kilpailijoiden tavoin erityisen kehittyneitä älyominaisuuksia. Sen sijaan tarjolla on hämmästyttävän hyvää ja rauhallista kuvantoistoa sekä sopivan suljettu Loewe os -käyttöjärjestelmä, joka mahdollisesti palkitsee käyttäjänsä pitemmässä juoksussa. Vähän väliä päivittyvät älyominaisuudet sovellusvalikoimineen kun on periaatteessa ihan fiksuakin siirtää edullisen ulkoisen pulikan vastuulle rasittamasta television toimivuutta.
Muuten Bild v.55:ssä on kaikki perusasiat erinomaisen hyvällä mallilla. Luonnollinen kuva, poikkeuksellisen hyvä ääni ja ihan tavallista televisionkatselua palveleva toteutus on omassa yksinkertaisuudessaan varsin toimiva kombo.

HYVÄÄ & HUONOA

Helppo ja nopea käyttää
Suomenkielinen
Rauhallinen ja miellyttävä kuva
Loewen oma käyttöjärjestelmä
Käyttöjärjestelmän rajoitukset

Loewe Bild v.55
Hinta3 999 €
Lisätiedotloewe.tv
NäyttötekniikkaOLED 55”
ResoluutioUHD (3 840 x 2 160)
Virittimet DVB-T21 / DVB-C/ DVB-S2/ Multistandard (analogue) / Dual Channel
KäyttöjärjestelmäLoewe os
HDRDolby Vision / HDR 10 / HLG
TV-ohjelmien tallennusKyllä (1 000 Gt muisti)
HDMI-liitännät4 (4 x UHD, 1x ARC)
VerkkoyhteydetEthernet & wifi
Paino29 kg
Mitat (l x k x s)123,6 x 78,8 x 6,8–27,0 cm pöytätelineen kanssa
MuutaIntegroitu soundbar

Juttu on lyhennelmä artikkelista, joka on julkaistu alunperin AVPlus-lehdessä 8/2021 (nro.209).