Google on viimein tuonut Chromecast with Google TV -mediatoistimen virallisesti Suomeen. Laite on ollut Suomen ulkopuolella markkinoilla jo lähes kaksi vuotta, mutta täällä sitä on saanut aikaisemmin vain epävirallisesti muutamista verkkokaupoista.

Ennakkomyynti alkaa Google Storessa tänään. Juhannusviikolla 21. kesäkuuta se saapuu myös Clas Ohlsonille, Giganttiin, Poweriin ja Proshopiin. Hintaa laitteella on 69,99 euroa eli hieman alle tuplasti monille suomalaisillekin tuttuun perinteiseen Chromecastiin verrattuna.

Kuten tavallinenkin Chromecast, myös Chromecast with Google TV kytketään television tai näytön hdmi-liitäntään, kun taas virtaa laite saa usb-liitännän välityksellä. Erona on, että mukana tulee kaukosäädin, ja laitteessa on televisioista tuttu Google TV -käyttöjärjestelmä. Se siis toimii myös itsenäisesti. Käyttöjärjestelmästä löytyy sovelluskaupan kautta yli 6 500 sovellusta, mukaan lukien laaja valikoima suoratoistopalveluita. Mediaa voi ohjata toistettavaksi myös tavallisen Chromecastin tapaan puhelimen, tabletin tai tietokoneen näytöltä.

Langattomina yhteyksinä ovat Bluetooth ja Wi-Fi. Chromecast with Google TV tukee 4K-resoluutiota ja 60 hertsin toistoa. Mukana on myös HDR, HDR10, HDR10+ ja Dolby Vision. Äänen puolella laite tukee Dolby Digitalia, Dolby Digital Plussaa ja Dolby Atmosta.

Chromecast with Google TV kytkeytyy myös älykotijärjestelmään. Kaukosäätimessä olevan mikrofonin ja Google Assistant -puheohjauksen avulla pystyy ohjaamaan laitetta sekä hakemaan ja toistamaan haluamiaan sisältöjä. Se toimii Bluetoothin välityksellä Chromecastin kanssa, mutta kaukosäätimessä on myös infrapunalähetin, jolla pystyy ohjaamaan muun muassa televisiota.

Chromecastin ja kaukosäätimen lisäksi mukana tulee virtajohto, laturi ja paristot kaukosäädintä varten.

store.google.com