Elektrostaattisista kuulokkeistaan tunnettu japanilaisvalmistaja Stax on yhdistänyt voimansa emoyhtiönsä Edifierin kanssa uusien kuulokkeiden merkeissä. Vaikka kuulokkeista on edelleen kyse, uudet Spirit S3:t ovat kuitenkin monin tavoin erilaiset kuin valmistajalta on totuttu näkemään.

Kuulokkeiden Bluetooth-versio on tuore 5.2. Parempaa toistolaatua varten mukana on aptX-koodekki ja lisäksi pelikäyttöä helpottava matalalatenssinen pelitila. Materiaalina kuulokkeissa on käytetty keveänä ja kestävänä tunnettua hiilikuitua. Pehmusteet ja johdot ovat vaihdettavissa.

Lähes kaikista kilpailijoista poiketen Spirit S3:t ovat planaarikuulokkeet. Niiden luvataan tarjoavan ykstyiskohtaista alataajuuksien toistoa ja selkeämpiä ylätaajuuksia. Kuulokkeet ovat Hi-Res-sertifioidut. Yksi tärkeä kilpailuetu kuulokkeissa on niiden 80 tunnin akunkesto. Lisäksi 10 minuutin pikalatauksella on mahdollista tankata lisämehua peräti 11 tunniksi.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa, mutta 399 punnan ja dollarin ohjehinnat maailmalla viittaavat siihen, että kuulokkeet sijoittuvat hintansa puolesta Staxin edullisimpien joukkoon.

www.stax-international.com

www.edifier.com