Creative on julkistanut uuden pienikokoisen Stage Air V2 Compact -soundbarin, joka sopii mittojensa puolesta tietokonemonitorin alle työpöydälle. Se on myös tarkoitettu lähikenttäkuunteluun.

Uutuus korvaa Stage Air -mallin. Uudistuksia on tehty muun muassa yhteyksiin. Äänen luvataan olevan edeltäjää täyteläisempi ja etenkin basson osalta parempi kahden ovaalin muotoisen laajakaistaelementin sekä passiivisäteilijän ansiosta. Tehoa laitteesta irtoaa 20 wattia. Subbaria ei ole mukana.

Myös ulkonäkö on uudistettu. Soundbarin sivustalta löytyy toisto- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Pieneen pakettiin on saatu mahtumaan myös akku, joten sen käyttö ei rajoitu vain yhteen paikkaan. Sen luvataan riittävään kuuden tunnin ajaksi kertalatauksella.

Soundbarin pystyy kytkemään usb-c-johdolla, jolloin äänenlaatu yltää hieman cd-tasoa korkeammalle 16 bittiin ja 48 kilohertsiin. Langaton toisto onnistuu Bluetooth 5.3 -versiolla. Lisäksi löytyy vielä 3,5 millimetrin aux-sisääntulo analogisia toistolähteitä varten.

Hintaa ja saatavuutta Suomessa ei ole toistaiseksi kerrottu. Edeltävän mallin suositushinta on 49,99 euroa, joten edullisimman pään soundbarista on joka tapauksessa kyse.

www.creative.com