Nokia on esitellyt erikoisen 5710 XpressAudio-puhelimen. Se toimii paitsi peruspuhelimena myös täyslangattomien nappikuulokkeiden latauskotelona. Nokia Xpress Earbuds -kuulokkeet tulevat luonnollisesti puhelimen mukana.

Kuulokkeille luvataan akunkestoa neljäksi tunniksi musiikin kuuntelukäytössä ja 2,4 tuntia puheluita puhuessa. Jos kuulokkeista loppuu akku, kuuntelua pystyy jatkamaan kuitenkin puhelimen omilla kaiuttimilla. Perinteistä kuulokeliitäntää ei kuitenkaan ole. Suoratoistomahdollisuuksia puhelimessa ei ole, vaan musiikkia pystyy kuuntelemaan mp3-soittimesta tai fm-radiosta. Taajuusbalanssia saa säädettyä ekvalisaattorilla.

Tekniikaltaan puhelin on vaatimatonta peruskauraa 4G-yhteyksineen, 2,4 tuuman QVGA-näyttöineen ja 0,3 megapikselin VGA-kameroineen. Sisäistä muistia on vain 128 megatavua, mutta puhelin tukee enimmillään 32 gigatavun muistikortteja. Puhelin on varustettu kahdella nano-SIM-korttipaikalla.

Kuten vanhan hyvän ajan peruspuhelimissa, akku on helposti vaihdettavissa. Sen kapasiteetti on 1 450 milliampeerituntia, minkä luvataan riittävän 4G-verkossa puhumiseen kuudeksi tunniksi ja GSM-verkossa seitsemäksi tunniksi. Valmiusajaksi ilmoitetaan 20–31 päivää.

Nokia 5710 XpressAudio -puhelin saapuu myyntiin elokuussa mustana 99 euron hintaan.

www.hmdglobal.com