Maailmanlaajuinen erikoislehtien järjestö EISA on jälleen valinnut ja palkinnut vuoden parhaat kuluttajaelektroniikan tuotteet.

Koonnut: AVPlus-toimitus
Kuvat: Valmistajat, EISA


EISA eli Expert Imaging and Sound Association on vuosi vuodelta laajeneva järjestö, jonka asiantuntijajäseninä ovat 60 erilaista äänentoistoa, kuvantoistoa ja kamera-alaa käsittelevää erikoislehteä 29 maasta ympäri maailman. EISAn jäsenet valitsevat vuosittain edustamistaan tuoteryhmistä EISA Award Best Product -tunnuksen käyttöön oikeuttavat tuotteet. Tunnuksesta on muodostunut EISAn 40 vuoden olemassaolon aikana Euroopassa eräs alansa tunnetuimmista ja arvostetuimmista palkinnoista niin kuluttajien kuin asiantuntijoidenkin parissa.

EISA Award Best Product -palkinnon saavat tuotteet edustavat omien kategorioidensa ja hintaluokkansa huippua. Ne ovatkin siis aina hyvä ja luotettava valinta.

Tuotteet on jaettu viiden eri asiantuntijaryhmän eli Expert Groupin muodostamiin tuoteryhmiin, jotka ovat Hi-Fi (hifiäänentoisto), Home Theater Audio (kotiteatterin äänentoisto), Home Theater Display & Video (kotiteatterin näyttölaitteet ja video), Mobile Devices (mobiililaitteet), In-Car Electronics (autolaitteet) sekä Photography (valokuvaus).


PERINTEINEN HIFI

Hi-Fi Expert Groupin tämänvuotiset valinnat menivät tutulla linjalla. Perinteikkäät hifituotteet, kuten vahvistimet, kaiuttimet, vinyylisoittimet ja kuulokkeet, saivat rinnalleen muun muassa mediasoittimia ja kannettavia tuotteita.

Vuoden älykäs vahvistin oli raadin mielestä AVPlussan numerossa 3/22 testattu Marantz Model 40n, joka vakuutti raadin monipuolisuudellaan. Klassinen levysoitinvalmistaja Thorens puolestaan antaa perintönsä näkyä ja kuulua tuoreessa TD 1500 -soittimessa, jossa uusi ja vanha kohtaavat.

Kuulokepuolella taas palkinto meni Eurooppaan, romanialaiselle Meze Audiolle, jonka Elite on tinkimätön ja vertaansa vailla oleva hifikuuloke vaativaan makuun. Äänenlaatua liikkeellä ollessaankin arvostavat puolestaan nostivat lisälaitespesialisti iFi Audion xDSD Gryphonin vuoden parhaaksi mobiili-da-muuntimeksi, joka sopii monenlaisille eri kuulokkeille.

Muista Hi-Fi-ryhmän palkituista mainittakoon muun muassa tämänkin AVPlus-numeron sivuilta löytyvä KEF LS60 Wireless, joka viitoittaa tietä huomispäivän hifiä kohti, Denonin PMA-900HNE- ja DCD-900NE-laitteista koostuva perinteinen stereojärjestelmä, joka tarjoaa vääntöä ja laatua edullisessa mutta toimivassa paketissa, sekä tanskalaisen Argon Audion TT-4-levysoitin, johon taas tutustumme seuraavassa AVPlus-numerossa.


EISA ÄLYVAHVISTIN: Marantz Model 40N

EISA LEVYSOITIN: Thorens TD 1500.

EISA KUULOKKEET: Meze Audio Elite

EISA MOBIILI DAC: iFi Audio xDSD Gryphon

KOTITEATTERI JA KUVA

Pandemiavuodet osoittivat, että ihmiset viihtyvät mieluusti kotona – varsinkin, jos sieltä löytyy tarpeeksi laadukas viihdejärjestelmä.

Kotiteatterin äänen- ja kuvantoiston puolella EISA-asiantuntijat nostivat vuoden tuotteiksi muun muassa erihintaisia televisioita, joista mainittakoon esimerkiksi Philipsin fiksulla Ambilight-taustavalaisujärjestelmällä varustettu edukas oled, 55OLED807, tai vastaavasti paras budjettiratkaisu lcd-toteutuksella, TCL 55C735.

Televisioiden ohella myös projektorit saivat ansaittua huomiota, esimerkkinä erityisesti pelaajille suunnattu BenQ X3000i. Pelaamiseen parhaiten optimoitu televisio taas oli tänä vuonna LG:n OLED42C2. Olipa mukana myös varsin monipuolinen mediasoitin, Zidoo NEO S, joka ei kaihda juuri mitään formaattia, ja mobiilikäyttöön tarkoitettu Philips GoPix1 -projektori.

Äänipuolella taas esiin nostettiin esimerkiksi kompakti soundbar-ratkaisu, subbarilla varustettu Polk Audion MagniFi Mini AX, ja kotiteatteriäänentoiston ja HiFi-ryhmän asiantuntijat valitsivat yhteistyössä vuoden kaiutinsarjaksi tuoreen tekijän Perlistenin S-malliston.

Kotiteatterin vuoden av-vahvistimen palkinnon nappasi Denonin AVR-X1700H, joka tarjoaa likimain kaiken tarpeellisen olohuoneen viihtymiskeskuksen ohjaamiseen.


EISA KOMPAKTI SOUNDBAR: Polk Audio MagniFi Mini AX.

EISA KOTITEATTERIN KAUTINSARJA: Perlisten S -mallisto

EISA KOTITEATTERIN AV-VASTAANOTIN: Denon AVR-X1700H.

EISA BEST-BUY OLED-TV: Philips 55OLED807

EISA PELIPROJEKTORI: BenQ X3000i

MOBIILILAITTEET

Mobiililaitteiden kategoriassa on perinteisesti palkittu erilaisia henkilökohtaisia elektroniikkatuotteita, kuten älypuhelimia ja -kelloja sekä kannettavia kaiuttimia ja kuulokkeita. Näin tänäkin vuonna.

Älypuhelimista kehittyneimpänä palkittiin OPPOn Find X5 Pro, edukkaimpana ratkaisuna Honor 70 sekä multimediakyvyistään parhaana Sony Xperia 1 IV, joka sai palkinnon myös valokuvausryhmältä. Vuoden älykellon tittelin taas nappasi Huawei Watch GT 3 Pro.

Mobiiliäänentoiston saralla JBL:n tuoreimman sukupolven Flip ansaitsi ymmärrettävistä syistä vuoden matkakaiuttimen palkinnon, kun taas kuulokepuolella parhaimmaksi kohosi tämän AVPlus-numeron langattomien vastamelukuulokkeiden vertailussa esiintyvä Sony WH-1000XM5. Se on luokassaan edelleen parhaimman vastamelutoiminnon sisältävä kuuloke ja jatkaa sujuvasti valmistajansa 1000XM-sarjalaisten menestyksekästä uraa.


EISA BEST-BUY ÄLYPUHELIN; Honor 70

EISA MULTIMEDIA-ÄLYPUHELIN: Sony Xperia 1 IV

EISA KANNETTAVA KAIUTIN: JBL Flip 6

EISA VASTAMELUKUULOKE: Sony WH-1000XM5

AUTOON

Ottaen huomioon sen ajan, minkä auton omistaja voi parhaimmillaan viettää kulkuneuvossaan, senkin viihdevarusteluihin on täysin ymmärrettävää panostaa. Autolaitteiden asiantuntijaryhmä nosti tänäkin vuonna esiin erilaisia vahvistimia, dsp-prosessoreita, monenlaisia kaiuttimia sekä oheistuotteita.

Vahvistimista mainittakoon esimerkiksi 6-kanavainen HELIX P SIX DSP ULTIMATE, jossa on sisäänrakennettu täysverinen 12-kanavainen digitaalinen signaaliprosessori, mikä tekee siitä luokkansa kehittyneimmän d-luokan autovahvistimen.

Vuoden parhaan kaiutinsarjan palkinto taas myönnettiin Ground Zerolle, jonka GZ ULTRA T-30 ja K-165 tuottavat raadin mukaan elävän, tarkan ja poikkeuksellisen luonnollisen toiston.

Lisävarusteista taas palkittiin muun muassa Nextbasen kojelautakamera 622GW, joka on itse asiassa paljon enemmän, nimittäin 4k-kuvan lisäksi 622GW:ssä on kuvanvakain, joka takaa erinomaiset yksityiskohdat auton liikkuessa, Extreme Weather Mode optimaalisen suorituskyvyn huonoissa sääolosuhteissa sekä Enhanced Night Vision myös hämärässä.


EISA AUTOVAHVISTIN: HELIX P SIX DSP ULTIMATE

EISA AUTOSUBWOOFER; Hertz MPS 250 S2/S4

EISA AUTOKAMERA: Nextbase 622GW

Kaikki EISA Awards 2022-2013 -voittajat perusteluineen
EISAn verkkosivuilta.